Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Budintis BudėtojasŠaltinis: Etaplius.lt
Kas gi geriau signalizuoja apie artėjantį rudenį, jei ne bulvių ir grybų derlius? Pabodo virtos bulvės ir pakepinti grybai? Siūlome išbandyti naują patiekalo variaciją!
Jums reikės:
8 Bulvių;
200 gramų grybų;
2 svogūnų;
druskos;
2 valgomųjų šaukštų sviesto;
200 gramų maltos mėsos;
pipirų.
Bulves nuskuskite, gerai nuplaukite ir skustuku išskobkite skylutes. Padarykite jas pakankamai dideles, kad galėtumėte įdėti į jas įdaro, tačiau nepersistenkite ir nepadarykite jas pernelyg dideles.
Į dubenį sudėkite sukapotus svogūnus, supjaustytus grybus, mėsos faršą ir suberkite druską bei pipirus. Smulkiais gabaliukais supjaustykite šaltą sviestą ir taip pat sudėkite į dubenį. Viską gerai sumaišykite.
Bulves prikimškite įdaru ir, užpylę trupučiu vandens, troškinkite puode apie 30 minučių, kol bulvės išvirs. Jei norite, galite troškinti su įvairiomis daržovėmis ir patiekti kartu su jomis. Žinoma, tokias bulves galima kepti ir orkaitėje su lupena arba nuskustas.
Skanaus!