PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Rugsėjo 17 d. 10:49

Prūsališkiai kvietė į bulvinių blynų kepimo čempionatą

Plungė

Renginys / Plungės r. savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Plungės r. savivaldybė


318950

Šeštadienį Prūsalių kaimo bendruomenė „Liepupė“ visus kvietė į smagų renginį – į pirmąkart Plungės rajone (o gal, kaip patys sakė, ir Lietuvoje) surengtą bulvinių blynų kepimo čempionatą. Rugsėjo vidurys bulviniams blynams kepti – pats geriausias laikas: bulves jau nukastos, lauke dar nešalta, laisvo laiko daugiau nei vasarą. Tad puikios sąlygos, kad čempionate netrūktų nei kepėjų, nei valgytojų. O ir netrūko.

Į šventę susirinkusius prūsališkius ir svečius sveikino Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis, Nausodžio seniūnas Gintaras Domarkas. „Džiugu, kad Prūsaliai vėl stebina mus savo šauniais sumanymais. Vikingų laivų varžybose jie – ir moterys, ir vyrai – buvo patys vikingiausi, o dabar štai čempionatas! Puiku, kad su kulinariniu paveldu susiję renginiai pagauna tokį gerą impulsą. Per Užgavėnes kepame ir valgome daug miltinių blynų, vasarį Purvaičiuose verdame cepelinus, o štai Prūsaliuose bulvinių blynų kepimo šventė. Tikėkimės, kad ir ši taps tradicine“, – kalbėjo Savivaldybės meras Audrius Klišonis.

Bulvinių blynų kepimo čempionate jėgas išbandė 7 puikiai tam pasiruošusios komandos. Ten pat buvo skutamos ir tarkuojamos bulvės, ruošiami tarkiai, įdarai ir didžiulėse keptuvėse čirškinami gardžiausi blynai. Neliūdėjo ir žiūrovai – jie ne tik blynus ragavo, bet ir dalyvavo rungtyse: kas ištiesęs ranką ilgiausiai išlaikys 3 kilogramus bulvių, kas per tam tikrą laiką daugiau jų nuskus, kas pirmas išgers kefyrą ar suvalgys porciją blynų. Tad geros nuotaikos netrūko. Juolab, kad susirinkusiuosius dar linksmino kapela „Rokunda“ bei Tryškių ir Karklėnų šokėjos.

Valgytojų išties netrūko, tad komandos vos spėjo suktis. O kai jų buvo paprašyta patiekti blynus komisijai, tai ant stalo keliavo tokie patiekalai, kurie, kaip juokavo viena komisijos narė, jau ir „Michelin“ žvaigždučių verti. Visi Prūsaliuose varžęsi kulinarai buvo verti didžiausių pagyrų, tad išrinkti pikantiškiausią, žemaitiškiausią ir kitokį blyną nebuvo lengva. Vis dėlto prizinės vietos buvo išdalintos: „Pikantiškiausio blyno“ nominacija teko „Plungės ruoniams“, „Žemaitiškiausias blynas“ atkeliavo iš „Raganų virtuvės“, nominacija „Blynas kitaip“ atiteko komandai „Blynų prezidentai“. Na, o šauniausiai, puošniausiai ir originaliausiai pasipuošusi šventei buvo komanda „Giminės“.


Foto galerija: