PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 16 d. 10:13

Prokuroras pateiks apeliacinį skundą dėl D. Trumpo įslaptintų dokumentų bylos nutraukimo

Pasaulis

Donaldas Trumpas. REUTERS /Joshua Roberts nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


309650

Specialiojo prokuroro patarėjas Jackas Smithas pateiks apeliacinį skundą dėl teisėjo sprendimo nutraukti baudžiamąją bylą buvusiam prezidentui Donaldui Trumpui dėl netinkamo įslaptintų dokumentų tvarkymo, pirmadienį pranešė prokuroro atstovas spaudai.

„Teisingumo departamentas įgaliojo specialųjį patarėją apskųsti teismo nutartį“, – teigiama Peterio Carro išplatintame pranešime.

Pirmadienį D. Trumpo paskirtas Floridos teisėjas nutraukė buvusiam JAV prezidentui iškeltą baudžiamąją bylą dėl kaltinimų netinkamai tvarkant itin slaptus dokumentus, teigdamas, kad J. Smitho paskyrimas buvo netinkamas.

Sprendimas yra didžiulė pergalė D. Trumpui, kuris buvo kaltinamas sukėlęs grėsmę nacionaliniam saugumui, nes po išsikraustymo iš Baltųjų rūmų pasiliko visiškai slaptų dokumentų.

Pats D. Trumpas pirmadienį paragino nutraukti visas jam iškeltas bylas.

Floridos byloje D. Trumpui buvo pateiktas 31 kaltinimas dėl tyčinio informacijos apie nacionalinę gynybą laikymo, už kiekvieną iš jų gresia iki 10 metų kalėjimo.

Jam taip pat pateikti kaltinimai dėl sąmokslo trukdyti teisingumui ir melagingų pareiškimų.

Įtariama, kad D. Trumpas savo rezidencijoje „Mar-a-Lago“ laikė nesaugomus įslaptintus dokumentus, įskaitant Pentagono ir JAV centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) įrašus, ir trukdė bandymams juos sugrąžinti į Baltuosius rūmus.