PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 18 d. 15:03

Prokuratūra nutraukė tyrimą dėl galimo „Barboros“ trukdymo profsąjungai

Lietuva

Prokuratūra nutraukė tyrimą dėl galimo „Barboros“ trukdymo profsąjungai. Barbora.lt nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


310225

Prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl didžiausios mažmeninės prekybos grupės Baltijos šalyse „Maxima grupė“ maisto pristatymo į namus įmonės „Barbora“ vadovybės galimo trukdymo profsąjungos veiklai, ketvirtadienį pranešė „Barbora“.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė–Šatkauskienė BNS patvirtino, kad Klaipėdos apylinkės prokuratūra liepos 4 dieną dar kartą nutarė tyrimą nutraukti.

„Toks sprendimas priimtas konstatavus, kad nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių (...). Nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą gali būti skundžiamas“, – komentare BNS teigė G. Vitkauskaitė–Šatkauskienė.

„Barboros“ vyresnioji teisininkė Eglė Vanagė teigė, jog įmonė neriboja darbuotojų stojimo į profesines sąjungas.

„Gegužės 1-osios profesinė sąjunga“ (G1PS) sausį portalui „Verslo žinios“ teigė, kad „Barboros“ darbuotojai, kovojantys dėl savo teisių, patiria vadovybės pasipriešinimą. Sausį G1PS kreipėsi į prokuratūrą dėl galimai neteisėtų darbdavio veiksmų, siekiant sutrukdyti profsąjungos veiklą, tačiau pareiškimas tuomet buvo atmestas kaip nepagrįstas.

Profesinei sąjungai apskundus Vilniaus miesto apylinkės teismas gegužę nurodė jos pareiškimą nagrinėti iš naujo.