PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugsėjo 20 d. 13:46

Prokuratūra N. Mikelionio atžvilgiu nutraukė tyrimą dėl privačios informacijos rinkimo

Kaunas

N. Mikelionis / SAM nuotr.

EtapliusŠaltinis: BNS.LT


319671

Nesant duomenų apie padarytą nusikaltimą, Kauno apygardos prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties (GMPS) vadovo Nerijaus Mikelionio galimai neteisėto privačios informacijos rikimo.

Kaip nurodo Kauno apygardos prokuratūra, įvertinusi duomenų visumą, sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą penktadienį priėmė jį kontroliavusi prokurorė Ina Zabielienė.

„Išanalizavus byloje surinktus duomenis ir juos įvertinus, buvo priimtas sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą, nes nebuvo gauta objektyvių duomenų, leidžiančių daryti kategorišką išvadą, kad N. Mikelionis būtų padaręs nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamojo kodekso 167 straipsnio 1 dalyje“, – pranešime cituojama I. Zabielienė.

Nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą gali būti skundžiamas aukštesniajam prokurorui.

Tyrimas buvo pradėtas pagal policijai pateiktą pareiškimą. Jame teigta, kad birželio 30-ąją viename Kauno prekybos centre nepažįstamas vyras keletą kartų su pirkinių krepšeliu atsitrenkė į pareiškėjos kojas.

Pirkinių krepšyje buvo telefonas, kurio kamera buvo atsukta į viršų. Moteris įtarė, kad buvo filmuojama jai po suknele.

Tyrimo metu, anot prokuratūros, apžiūrėta įvykio vieta, atliktas specialisto tyrimas, gauta ir išanalizuota informacija, atliktos proceso dalyvių apklausos, peržiūrėti įvykio vietoje esančių vaizdo kamerų įrašai, surinkti kiti reikšmingi duomenys.

Mediko išsilavinimą turintis N. Mikelionis nuo 2005 metų vadovavo Kauno miesto GMPS, sujungus greitosios pagalbos stotis į vieną įstaigą, tapo jos direktoriumi.

Rugpjūčio antroje pusėje, paaiškėjus apie atliekamą ikiteisminį tyrimą, N. Mikelionis atsistatydino iš GMP tarnybos direktoriaus pareigų. Jis savo sprendimą grindė noru apsaugoti savo bei savo šeimos privatumą.