PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 20 d. 16:43

Prokremliškas atlikėjas Maskvoje surengė protestą prie JAV ambasados

Pasaulis

Pixabay nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


310528

Vienas prokremliškas atlikėjas, pasipiktinęs dėl jo paskyrų Vakarų socialiniuose tinkluose užblokavimo, penktadienį surengė protestą prie JAV ambasados Maskvoje.

Europos Sąjunga (ES) šiam Šamanu pasivadinusiam dainininkui, kuris atlieka nacionalistines dainas, tokias kaip „Aš esu rusas“ ar „Mano mūšis“, praėjusį mėnesį paskelbė sankcijas už tai, kad jis palaiko Rusijos plataus masto karinį puolimą Ukrainoje.

Vėliau buvo uždrausti jo kanalai platformose „YouTube“ ir „Spotify“.

Šamanas, kurio tikrasis vardas ir pavardė yra Jaroslavas Dronovas, sakė, kad protestą rengia po to, kai „Amerika užblokavo mano „YouTube“ kanalą vien dėl to, kad esu rusas“.

„Niekas niekada neuždraus mūsų dainų“, – sakė dainininkas vaizdo pranešime savo „Telegram“ kanale.

Šimtai žmonių penktadienio vakarą mitingavo prie ambasados, skandavo Rusijos puolimą remiančius šūkius ir dainavo Šamano dainas.

Ant pastato buvo projektuojamas milžiniškas Rusijos vėliavos atvaizdas.

Antikremliški protestai Rusijoje yra neteisėti, o jų organizatoriams ir dalyviams už dalyvavimą gresia ilgi metai kalėjimo.

Tačiau vyriausybė skatina ir remia režimą palaikančius mitingus.

„Google“ priklausanti platforma „YouTube“ užblokavo dešimtis paskyrų, kurios, jos teigimu, yra susijusios su Rusijos valstybės finansuojama žiniasklaida ir veikėjais, agresyviai remiančiais Maskvos karinį puolimą Ukrainoje.

Šamanas konflikto metu atsidūrė šalies dėmesio centre, o Rusijos valdžia, siekianti visuomenėje skleisti puolimą Ukrainoje palaikantį ir prieš Vakarus nukreiptą naratyvą, ėmėsi skatinti ir remti tokius kultūros veikėjus kaip jis.

Atlikėjas ne kartą koncertavo Rusijos kariams jų okupuotose Ukrainos dalyse ir yra ištikimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino šalininkas.

Vienoje Arkties kolonijoje vasarį miręs opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas pasakojo, kad Šamano daina „Aš esu rusas“ kasryt 5 val. skambėdavo per garsiakalbius visame kalėjime, iškart po Rusijos himno.