PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Spalio 14 d. 13:47

Projekto „Gyva atmintis“ dalyvių ekskursija į Kauną

Šiauliai

Organizatorių nuotr.

Raimonda RumbinaitėŠaltinis: Šiaulių rajono savivaldybė


323787

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Kuršėnų skyrius kartu su Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazija ir toliau sėkmingai vykdo projektą ,,Gyva atmintis”, kuris finansuojamas Šiaulių rajono savivaldybės nevyriausybinių organizacijų rėmimo programos ir partnerių lėšomis.

Šįkart Kuršėnų skyriaus tremtiniai kartu su KLIG gimnazistais bei keliomis mokinėmis iš Kužių mokyklos keliavo į Kauną. Buvusioje laikinojoje sostinėje ekskursijos dalyviai aplankė LR Prezidentūrą, dalyvavo dviejose edukacinėse programose.

Mokiniai lankėsi ir Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Kauno skyriuje, kur buvo maloniai sutikti valdybos pirmininko Vlado Sungailos ir kitų tremtinių. Dviejų kartų atstovai kartu pažiūrėjo filmą ,,Ledo vaikai“. Mokiniai ir tremtiniai iš Kuršėnų, lydimi projekto iniciatorės Daivos Jonuškienės, mokytojų Violetos Laurutienės, Raimondos Rumbinaitės, ne tik pabendravo su tremtiniais, bet apsilankė ir politinių kalinių ir tremtinių muziejuje Kaune, apžiūrėjo surinktus eksponatus, išklausė įdomų šios organizacijos valdybos pirmininko Vlado Songailos pasakojimą apie tremtį, skaudžius žmonių likimus.

Bendri pietūs su tremtiniais ir politiniais kaliniais, kuriuos organizavo Kauno skyriaus politiniai kaliniai ir tremtiniai, jų dovanotos knygos bei gertuvės su logotipu ir užrašu dar labiau suartino skirtingų kartų žmones. Tremtiniai džiaugėsi, kad auga patriotiška ir graži karta, kuri neabejinga savo valstybės likimui.

Kadangi Kaunas – ne tik vieta, svarbi mūsų šalies istorijai, bet čia daug ir literatūrinių vietų, tad visi ekskursijos dalyviai apžiūrėjo ir pagerbė gerbiamo kunigo ir poeto, palaidoto Kauno arkikatedros bazilikos rūsyje, Maironio kapą, apžiūrėjo paminklą Maironiui, pastatytą prie Maironio lietuvių literatūros muziejaus, pasėdėjo ant kunigo ir rašytojo Juozo-Tumo Vaižganto atminimą įamžinančio suoliuko, nukeliavo iki Kauno pilies, pasivaikščiojo Laisvės alėja.

Bendra Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Kuršėnų skyriaus ir KLIG gimnazijos mokinių kelionė buvo antras projekto ,,Gyva atmintis“ renginys.


Foto galerija: