PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Balandžio 29 d. 08:30

Profesinės šventės proga pagerbti Prienų krašto medicinos darbuotojai

Prienai

Etaplius.LTŠaltinis: Prienų rajono savivaldybė


299524

Balandžio 26-ąją, Lietuvos medicinos darbuotojų dienos išvakarėse, Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vykusiame renginyje visų šypsenos, gėlės ir nuoširdžiausi bei gražiausi žodžiai skriejo medikams – žmonėms, į kuriuos žvelgiame su viltimi ir begaliniu pasitikėjimu.

Profesinės šventės proga gausiai susirinkusius rajono sveikatos priežiūros ir gydymo įstaigų darbuotojus visų krašto gyventojų vardu pasveikino meras Alvydas Vaicekauskas. Meras padėkojo medicinos darbuotojams už nuoširdų, profesionalų darbą, dėmesį pacientams ir ligoniams, pasiaukojimą ir bemieges naktis ir palinkėjo, kad visad lydėtų sveikata, o žydintis pavasaris suteiktų daug gražių kasdienių akimirkų.

Geriausias metų medicinos darbuotojas – gydytojas chirurgas Juozas Maslauskas

Norėdama paskatinti asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojus už profesinės veiklos nuopelnus, profesinę kompetenciją, iniciatyvą, aktyvumą bendruomeninėje veikloje Prienų rajono savivaldybė organizuoja konkursą „Geriausias metų medicinos darbuotojas“. Šiai nominacijai šiemet pasiūlyti 27 kandidatai. Pateiktus pasiūlymus svarstė Prienų rajono savivaldybės mero potvarkiu sudaryta komisija.

Konkurso „Geriausias metų medicinos darbuotojas“ nugalėtoju tapo viešosios įstaigos Prienų ligoninės Dienos chirurgijos, reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus gydytojas chirurgas Juozas Maslauskas. Nugalėtojui Savivaldybės apdovanojimą ir premiją įteikė meras Alvydas Vaicekauskas ir Savivaldybės gydytojas Virginijus Slauta.

J. Maslauskas Prienų ligoninėje pradėjo dirbti 1971 metais gydytoju chirurgu. 1995 metais tapo Chirurgijos skyriaus vedėju. 2010 m., vykdant restruktūrizaciją, buvo uždarytas Chirurgijos skyrius ir įsteigtas Dienos chirurgijos, reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyrius, kurio vedėju ilgą laiką dirbo J. Maslauskas. Kolegos apibūdina gydytoją kaip aukštos kvalifikacijos, profesionalų, tolerantišką paciento ir kolegų atžvilgiu, visų gerbiamą specialistą, į kurį patarimo kreipiasi ne tik Prienų ligoninės, bet ir kitų įstaigų kolegos. Per savo medicininę karjerą gydytojas atliko tūkstančius operacijų, išgelbėjo daugybę gyvybių.

Už profesinės veiklos nuopelnus apdovanota beveik trys dešimtys medikų

Meras kartu su Savivaldybės gydytoju Virginijumi Slauta įteikė padėkos raštus ir gėles 26 asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams, dėkodami jiems už profesinės veiklos nuopelnus, kompetenciją, iniciatyvą, aktyvumą bendruomeninėje veikloje:

Jūratei Aukštakalnienei, VšĮ „Veiveriečių sveikata“ bendrosios praktikos slaugytojai;

Rimai Baltrušaitienei, VšĮ Veiverių pirminės sveikatos priežiūros centro slaugytojos padėjėjai;

Daliai Brazaitienei, VšĮ Balbieriškio pirminės sveikatos priežiūros centro bendrosios praktikos slaugytojai;

Ingai Dzedzevičiūtei, UAB „Vita simplex“ bendrosios praktikos slaugytojai, slaugytojos padėjėjai;

Rasai Ivanauskienei, VšĮ Prienų ligoninės gydytojai kardiologei;

Romai Jakutavičienei, UAB „Pagalba ligoniui“ slaugytojai;

Vaidai Jankauskei, UAB „Vita simplex“ gydytojai odontologei;

Irenai Karčiauskienei, VšĮ Prienų rajono pirminės sveikatos priežiūros centro laboratorijos vedėjai, medicinos biologei;

Ritai Keturakienei, UAB „InMedica“ klinikos vedėjai, šeimos gydytojai;

Aldonai Leonavičienei, VšĮ „Veiveriečių sveikata“ šeimos gydytojai;

Nijolei Liepienei, VšĮ Prienų rajono pirminės sveikatos priežiūros centro bendrosios praktikos slaugytojai;

Sigitai Liungienei, VšĮ „Veiveriečių sveikata“ vyriausiajai slaugytojai;

Jurgitai Marcinkevičienei, VšĮ Prienų ligoninės Vidaus ligų skyriaus bendrosios praktikos slaugytojai;

Monikai Matusevičienei, Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistei, vykdančiai sveikatos priežiūrą mokykloje;

Janei Misiūnienei, VšĮ Prienų ligoninės Vaikų ligų skyriaus gydytojai;

Saulinai Naruševičienei, VšĮ Prienų ligoninės klinikinės laboratorijos biomedicinos technologei;

Zitai Petruševičienei, VšĮ Veiverių pirminės sveikatos priežiūros centro bendrosios praktikos slaugytojai;

Arednai Račaitytei, VšĮ Prienų ligoninės radiologijos technologei;

Jolitai Sabotaitienei, VšĮ Prienų rajono pirminės sveikatos priežiūros centro

bendrosios praktikos slaugytojai;

Daliui Skupeikai, VšĮ Prienų ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus medicinos gydytojui, skyriaus vedėjui;

Renei Šliktaitei, VšĮ Prienų ligoninės Reabilitacijos skyriaus pagalbinei darbuotojai;

Almai Stočkutei, VšĮ Balbieriškio pirminės sveikatos priežiūros centro bendrosios praktikos slaugytojai;

Imeldai Skiriūtei-Surovai, VšĮ Prienų rajono pirminės sveikatos priežiūros centro gydytojai psichiatrei;

Vidai Valinskienei, VšĮ Prienų rajono pirminės sveikatos priežiūros centro

šeimos gydytojai;

Nijolei Zablackienei, VšĮ Jiezno pirminės sveikatos priežiūros centro bendrosios praktikos slaugytojai

Evelinai Zujienei, UAB „InMedica“ šeimos gydytojai.

Sveikatos priežiūros įstaigoms ir nusipelniusiems medikams – Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos apdovanojimai

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos Kauno departamento siūlymu Prienų rajono savivaldybės mero padėkos įteiktos UAB „InMedica“ klinikai už suaugusiųjų pacientų apsaugą nuo infekcinių ligų, taip pat VšĮ Veiverių pirminės sveikatos priežiūros centrui už vaikų apsaugą nuo infekcinių ligų.

Šiais metais balandžio 30 d. Vilniuje vyks oficialus šventinis renginys „Nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai“.

Sveikatos apsaugos ministerija apdovanojimais pagerbs labiausiai nusipelniusius sveikatos apsaugos srityje dirbančius profesionalus, suteikdama jiems Nusipelniusio mediko vardą.

Nusipelniusio gydytojo vardo garbingas apdovanojimas bus įteiktas Prienų rajono savivaldybės sveikatos priežiūros įstaigose dirbančioms gydytojoms – Prienų rajono pirminės sveikatos priežiūros centro gydytojai psichiatrei Angelei Tamulevičienei ir Prienų ligoninės direktorei Jūratei Milaknienei, kurias pasveikino ir Prienų rajono savivaldybės meras.

Profesinės šventės proga pasveikinti medicinos darbuotojų atvyko LR Seimo narys Andrius Palionis, apdovanojęs Geriausią metų medicinos darbuotoją gydytoją J. Maslauską. Sveikatos, sėkmės tiek profesinėje veikloje, tiek asmeniniame gyvenime visiems nominantams linkėjo kolegos ir artimieji, o šventinį koncertą susirinkusiesiems dovanojo Veiverių KLC vokalo studijos „Cukraus pudra“ trio Elena, Dovilė ir Juozas.