REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 16 d. 15:01

Pristatyta probuojamų nuteistų asmenų situacija Raseinių rajone

Raseiniai

Etaplius.LTŠaltinis: Raseinių rajono savivaldybė


301440

Gegužės 15-ąją Raseinių rajono savivaldybėje lankėsi Lietuvos probacijos tarnybos Šiaulių regiono skyriaus viršininkė Renata Mikaliūnė, vyriausiosios specialistės Iveta Kulikauskienė, Gerda Jankė, Dovilė Dambrauskaitė, Ieva Lukošiūnienė, Sonata Stugienė ir specialistė Kristina Špokienė. Susitikime Probacijos tarnybos atstovės pristatė šios tarnybos viziją, misiją, specialistų veiklą ir vykdomas programas.

Susitikime dalyvavo Raseinių rajono savivaldybės meras Arvydas Nekrošius, vicemerai Jonas Vazgys ir Mingaudas Tamaliūnas, administracijos direktorius Kęstutis Užemeckas, LR Seimo narys Matas Skamarakas, Raseinių rajono savivaldybės administracijos Socialinio skyriaus vedėja Loreta Laugalienė ir Lietuvos probacijos tarnybos Šiaulių regiono skyriaus partnerių, rajono įstaigų ir organizacijų atstovai.

Savivaldybės vadovai domėjosi nuteistųjų ir šios tarnybos prižiūrimų asmenų padėtimi Raseinių r., Šiaulių regione ir visoje Lietuvoje, kiek jų yra intensyvioje priežiūroje, t. y. dėvi apykoję. Svečiai ne tik pristatė esamą padėtį rajone, bet ir supažindino bei pademonstravo apykojės dėvėjimo procesą. Buvo aptarta, kaip šios priemonės padeda užtikrinti visuomenės saugumą ir kartu nuteistiesiems suteikia galimybę išlikti socialinėje aplinkoje, kas padeda jiems sėkmingiau grįžti į visuomenę.

Taip pat pristatytos savanorystės galimybės šioje įstaigoje, atstovės ragino jungtis prie savanorių komandos ir padėti nuteistiesiems grįžti į socialinį gyvenimą, integruotis į visuomenę. Susitikimo pabaigoje vyko diskusija, įvykio simuliacija su pateiktais beprecedenčiais pavyzdžiais ir galima, esamos situacijos, rajono įstaigų pagalba nukentėjusiam asmeniui. Probacijos tarnybos atstovės džiaugėsi Raseinių rajono įstaigų vieningu ir greitu pateiktų problemų sprendimu.

Lietuvos probacijos tarnybos Šiaulių regiono skyrius bendradarbiauja su daugeliu Raseinių rajone veikiančių įstaigų ir organizacijų: Emocinės pagalbos ir konsultacijų centras, Raseinių r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, Policijos departamentas prie LR VRM, Viešoji įstaiga Raseinių neįgaliųjų užimtumo ir paslaugų centras, Raseinių pagalbos šeimai namai.

Probacijos tarnyba siekia užtikrinti veiksmingą probuojamųjų (asmenų, kuriems paskirta probacija) resocializaciją ir mažinti jų nusikalstamų veikų recidyvą, kontroliuoja probuojamųjų elgesį ir teismo jiems skirtų įpareigojimų bei draudimų laikymąsi, vykdo resocializacijos priemones (elgesio keitimo programas), vertina nusikalstamo elgesio riziką, tiria socialinę aplinką, rengia socialinių tyrimų išvadas, taiko atkuriamojo teisingumo priemones, konsultuoja probuojamuosius, teikia jiems socialinę ir psichologinę pagalbą, atlieka kitas funkcijas.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA