REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Gegužės 21 d. 10:42

Priminimas vairuotojams iki metų galo pasitikrinti sveikatą: to nepadariusiems bus stabdoma teisė vairuoti

Lietuva

Freepik.com nuotr.

Viktorija SmirnovaitėŠaltinis: ELTA


301842

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir „Regitra“ primena vairuotojams privalomai iki šių metų galo pasitikrinti sveikatą – to nepadariusiems bus stabdoma teisė vairuoti.

Kaip pažymi „Regitros“ generalinis direktorius Vaidas Dominauskas, metams beveik įpusėjus, sveikatos nepasitikrinę yra daugiau kaip pusė visų šalies vairuotojų.

„Vairuotojų dalis, kurie šia pareiga dar nepasirūpino, yra didelė – daugiau nei 50 proc. ir šiandien siekia 237 tūkst. Labiausiai suskubti pasitikrinti sveikatą turėtų 30 ir 65 metų amžiaus asmenys, nes jų dalis yra didžiausia“, – spaudos konferencijoje antradienį kalbėjo V. Dominauskas.

Jis atkreipė dėmesį, kad norėdami sužinoti, ar jiems reikia privalomai pasitikrinti sveikatą, vairuotojai gali tai padaryti keliose internetinėse platformose.

„Tie, kas dar nepasitikrinę, ar ši pažyma galioja, gali tai padaryti labai paprastai – apsilankę elektroninių paslaugų portale. Tai yra pirmasis kanalas, kur galima save identifikuoti, palikti savo kontaktus ir mes pasirūpinsime, kad klientai gautų priminimus apie besibaigiančią pažymą“, – pažymėjo „Regitros“ vadovas.

„Antrasis kanalas – galimybė apsilankyti mūsų internetiniame puslapyje. Tie asmenys, kurie negali savęs identifikuoti, turėdami vairuotojo pažymėjimo numerį ir asmens kodą, taip pat gali pasitikrinti jiems aktualią informaciją“, – pridūrė V. Dominauskas.

ELTA primena, kad 2022-ųjų rudenį Seimas nusprendė vairuotojo pažymėjimo galiojimą susieti su medicininės pažymos galiojimo trukme. Vairuotojams, nepasitikrinusiems sveikatos nustatytu periodiškumu, vairuotojų pažymėjimų galiojimas bus sustabdytas.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA