REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Birželio 10 d. 10:33

Prieštaringos reputacijos verslininkas nori tapti vienu iš „Sūduvos“ klubo savininkų

Marijampolė

Vida VaškevičienėŠaltinis: mmm.lt


304160

Kriminaline praeitimi išgarsėjęs verslininkas Žydrūnas Buzas pretenduoja tapti vienu iš „Sūduvos“ futbolo klubo savininkų. Dabartinis klubo prezidentas Vidmantas Murauskas teigia, kad minėtas verslininkas nori tapti klubo valdybos nariu, ruošia rėmimo pasiūlymą. Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda kategoriškas – savivaldybė nerems klubo, jei jo savininku taps Žydrūnas Buzas.

Viešojoje erdvėje pasklido informacija, kad į Marijampolės „Sūduvos“ futbolo klubą rankas tiesia prieštaringos reputacijos verslininkas Žydrūnas Buzas. Į kamerą kalbėti nenorėjęs dabartinis klubo prezidentas Vidmantas Murauskas teigia, kad minėtas verslininkas domisi klubu, yra pareiškęs norą tapti jo valdybos nariu.

„Su Žydrūnu Buzu buvau susitikęs tris kartus, jis domėjosi klubo biudžetu. Komandą išlaikyti reikia daug pinigų, o norinčių remti nėra. Ž. Buzas nėra nei mano draugas, nei verslo partneris. Jis pats pareiškė norą paremti „Sūduvą“, ruošia rėmimo pasiūlymą, jo požiūris rimtas. Jei norės, mes jį priimsime į klubo valdybą“, – teigia Vidmantas Murauskas.

STOPkadras

Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda akcentuoja, kad apie derybas dėl klubo pardavimo savivaldybės vadovai nebuvo informuoti.

„To tikrai nežinojome, apie tai nebuvome kalbėję ir konkrečiai taręsi. Mums ta partnerystė neatrodo priimtina. Jeigu taip ir įvyks, tai santykiai komplikuosis ir parama iš savivaldybės bus negalima. Su Žydrūnu Buzu savivaldybė tikrai neturėtų bendradarbiauti, kaip ir iki šiol nebendradarbiauja“, – akcentuoja Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda.

STOPkadras

Stadioną, kuriame rungtyniauja legendinė miesto komanda, pernai iš klubo įsigijo Marijampolės savivaldybė. Ar turės kur žaisti „Sūduva“, jei prie klubo vairo stos naujas vadovas?

„Čia sprendimai mūsų pusėje – nuoma ir kiti variantai svarstytini. Toks naudojimas koks yra dabar – nebus įmanomas. Mes šeimininkai spręsime kas, kur ir kiek. Dabar man sunku atsakyti, nes nežinome, kokie sprendimai bus. Klubas yra privatus, mes daryti įtakos negalime“, – teigia savivaldybės vadovas.

Savivaldybės vadovo nuomone, Žydrūnui Buzui įsigijus klubą, tai suduos smūgį Marijampolės futbolo prestižui.

„Tikrai nepridės prestižo, kils rimtų abejonių, bus padaryta reputacinė žala mūsų klubui. Labai neigiamai paveiktų mūsų klubą ir miesto įvaizdžiui nepridėtų nieko gero“, – teigia Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda.

Anot portalo mmm.lt, šiemetis „Sūduvos“ klubo biudžetas maždaug 700 tūkstančių eurų, ankstesniais metais siekdavo ir milijoną. Marijampolės savivaldybė šiais metais skyrė 250 tūkstančių eurų.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA