PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 28 d. 09:24

Prieš rugsėjį aplankomos rajono mokyklos ir ikimokyklinio ugdymo įstaigos

Akmenė

Akmenės rajono savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Akmenės rajono savivaldybė


315741

Kaip ir kasmet artėjant mokslo metų pradžiai Savivaldybės vadovai ir Administracijos specialistai apvažiuoja rajono mokyklas ir ikimokyklinio ugdymo įstaigas. Susitikimuose su švietimo įstaigų vadovais pasidžiaugiama atnaujintomis patalpomis, pagražinta aplinka, išgirstama apie problemas ir rūpesčius, įvertinamas pasirengimas rugsėjo 1-ąjai.

Savivaldybės vicemeras Tomas Martinaitis, Administracijos direktorė Aromeda Laucienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Gražina Karvelienė pirmiausia apsilankė Papilės Simono Daukanto, Ventos ir Akmenės gimnazijose ir jų skyriuose bei Dabikinės Vladimiro Zubovo mokykloje.

Visos šios švietimo įstaigos pasirengusios priimti moksleivius labiau ar mažiau atnaujinusios patalpas, atlikusios remonto darbus, nors ir nelengvai, bet sukomplektavusios arba bebaigiančios sukomplektuoti pedagogų kolektyvą. Besidarbuojančius statybininkus ir remontuojamus kabinetus teko pamatyti tik todėl, kad ugdymo įstaigos dalyvauja švietimo pažangos programos „Tūkstantmečio mokyklos“ projekte, kurio vienas iš uždavinių – mažinti mokinių pasiekimų atotrūkius ir sukurti integralias, optimalias ir kokybiškas ugdymo sąlygas kiekvienoje savivaldybėje. Projektui įgyvendinti skiriama lėšų, o kiti remonto darbai atlikti Savivaldybės biudžeto pinigais.

Papilės Simono Daukanto gimnazijoje įrengta patogumų neįgaliesiems: praplatintas konferencijų salės įėjimas; pakeistos durys su neįgaliesiems pritaikyta varčia; suremontuotas ir pritaikytas tualetas, pastatyti du pandusai judėjimo negalią turintiems žmonėms.

Ventos gimnazija bene labiausiai gali didžiuotis rekonstruotais stadiono bėgimo takais ir krepšinio aikštelės danga.

Gimnazijose bus privaloma vilkėti uniformą. Su elektroninių cigarečių rūkymu bus kovojama įrengus dūmų detektorius tualetuose, persirengimo kambariuose, vaizdo stebėjimo kameras koridoriuose ir pastatų išorėje. Visur mokiniai mobiliaisiais telefonais galės naudotis ribotai.


Foto galerija: