PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 31 d. 18:36

Artėjant rinkimams Erfurte vyksta protestai prieš Vokietijos kraštutinių dešiniųjų partiją AfD

Pasaulis

„Alternatyva Vokietijai“. EPA-ELTA nuotr.

Rita VidugirienėŠaltinis: ELTA


316354

Šimtai žmonių šeštadienį dalyvavo protesto akcijoje prieš kraštutinių dešiniųjų partiją „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) Tiuringijos žemės sostinėje Erfurto mieste, likus dienai iki rinkimų į regioninį parlamentą.

Demonstrantai, kuriuos į protestą kvietė aljansas „Auf die Plätze“, žygiavo per miesto centrą į pagrindinę Katedros aikštę, arba Domplatz, kur AfD – sparčiai populiarėjanti viešosios nuomonės apklausose – planuoja surengti savo mitingą rinkimų kampanijos pabaigos proga.

Kartu su vietos AfD nariu ir pagrindiniu kandidatu Bjornu Höcke taip pat turėtų dalyvauti partijos federalinė pirmininkė Alice Weidel.

Sekmadienį po įtemptos rinkimų kampanijos Tiuringijoje bus renkamas naujas žemės parlamentas.

„Neleisime AfD dominuoti rinkimų savaitgalį su savo kraštutinių dešiniųjų agitacija, bauginti žmonių ir piktnaudžiauti mūsų miestu kaip savo propagandos scena“, – pareiškė aljansas.

Jau prieš savaitę tūkstančiai žmonių plūstelėjo į Erfurto gatves protestuoti prieš dešinįjį ekstremizmą ir posūkį į dešinę politikoje.

Naujausios rinkėjų apklausos Tiuringijoje neparodė didelių pokyčių: AfD pirmavo su 29-30 proc., po jos su dideliu atotrūkiu sekė konservatyvioji Krikščionių demokratų sąjunga (CDU), naujasis populistinis Sahros Wagenknecht aljansas BSW ir ultrakairioji „Die Linke“ („Kairieji“).

Sekmadienį vyksiančiuose žemės rinkimuose iš viso turi teisę balsuoti 1,66 mln. Tiuringijos žemės gyventojų.