PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 8 d. 18:58

Prieš Paryžiaus olimpines žaidynes Prancūzijos oro uostų profsąjungos kviečia streikuoti

Pasaulis

Asociatyvi freepik.com nuotr.

BNS.LTŠaltinis: BNS.LT


308369

Paryžiaus oro uostų darbuotojams atstovaujančios profesinės sąjungos pirmadienį pranešė, kad paragino surengti streiką dėl ginčo, susijusio su darbuotojų premijomis olimpinių žaidynių metu.

CGT, CFDT, FO ir UNSA streiką paskelbė liepos 17 dieną, kai bus likusios devynios dienos iki Paryžiaus olimpinių žaidynių pradžios, reikalaudamos, kad visi darbuotojai gautų premijas.

Profesinės sąjungos pasmerkė „vienašališkus generalinio direktoriaus sprendimus išmokėti premijas tik kai kuriems darbuotojams“.

Pagrindinius Paryžiaus Charles'io de Gaulle'io ir Orli oro uostus valdančios valstybės kontroliuojamos bendrovės „Groupe ADP“ profsąjungos jau buvo sušaukusios streiką gegužės 19 dieną, bet jis didesnių trikdžių nesukėlė.

Abu šie oro uostai bus pagrindiniai vartai į Prancūziją užsienio svečiams, taip pat daugumai į olimpines žaidynes atvykstančių sportininkų ir jų įrangai. Tikimasi, kad žaidynių metu per šiuos oro uostus keliaus iki 350 tūkst. žmonių per dieną.

Planuojama, kad nuo liepos 18 dienos, kai bus atidarytas olimpinis miestelis, pradės plūsti tūkstančiai sportininkų. Charles'io de Gaulle'io oro uoste bus įrengtas naujas laikinas terminalas didesnio dydžio bagažui – tokiai įrangai, kaip kanojos, dviračiai ar šuolininkų kartys.

Profesinės sąjungos, atstovaujančios Prancūzijos viešojo sektoriaus darbuotojams, pareikalavo papildomo darbo užmokesčio arba paramos už darbą nuo liepos 26-osios iki rugpjūčio 11-osios vyksiančiose žaidynėse. Šalyje tai įprastas vasaros atostogų metas.

Reikalavimus pareiškė policija, skrydžių valdymo tarnybos, šiukšlių surinkėjai, centrinės valdžios darbuotojai, metro ir traukinių mašinistai, taip pat ugniagesiai gelbėtojai, o jų darbdaviai spaudžiami nusileisti, kad būtų išvengta trikdžių.

Medalius gaminančios nacionalinės monetų kalyklos darbuotojai taip pat streikuoja, tačiau vadovybė teigia, kad gamyba nenukentėjo.