PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 3 d. 09:14

Prienų Trečiojo amžiaus universitetas šventiškai užbaigė mokslo metus

Prienai

Etaplius.LTŠaltinis: Prienų rajono savivaldybė


303260

Gegužės 29 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre įvyko Prienų rajono trečiojo amžiaus universiteto (TAU) 2023–2024 mokslo metų užbaigimo šventė, kurioje dalyvavo Prienų rajono savivaldybės vadovai.

Šventinio renginio vedėja Švietimo pagalbos tarnybos direktorės pavaduotoja Rima Zablackienė, pristatydama TAU praėjusių metų veiklas, pažymėjo, kad universiteto sąraše net 264 lankytojai, pasidžiaugė jų aktyvumu tiek lankant paskaitas, tiek dalyvaujant kituose renginiuose bei užsiėmimuose. Vienas iš naujų užsiėmimų – linijiniai šokiai. Sausio mėnesį susibūręs kolektyvas „Prienų žiburys“, vadovaujamas Erikos Ambrazienės, pasveikino ir šventinio renginio dalyvius. Kitais metais taip pat žadama kviesti į linijinių šokių užsiėmimus.

Anot direktorės pavaduotojos, praėjusieji metai buvo turtingi net 45 renginiais, netrūko įvairių paskaitų, fizinio aktyvumo ir kitų užsiėmimų, susitikimų, iš kurių vienas įsimintinesnių – susitikimas su Lietuvos pirmąja ponia Diana Nausėdiene. Nestigo ir išvykų, kelionių po Lietuvą, Latviją bei Estiją, dovanojusių naujų įspūdžių, patirčių ir pažinčių.

Gausų būrį aktyvių senjorų, sėkmingai baigusių dar vienerius mokslo metus, sveikino Švietimo pagalbos tarnybos direktorė Danguolė Damijonaitytė, Savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas.

Meras pasidžiaugė Trečiojo amžiaus universiteto veiklų įvairumu ir prasmingumu, lankytojų aktyvumu, noru įgyti naujų žinių ir patirčių, linkėjo ir kitais metais atrasti sau mielų veiklų, džiaugtis kokybišku ir įspūdžių kupinu laisvalaikiu, o visus, kurie dar nelanko universiteto, – prisijungti prie šių energingų ir jaunatviškų žmonių.

Šventės dalyviams dainų puokštę dovanojo Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro vokalinis ansamblis.

Prienų rajono savivaldybės švietimo pagalbos tarnyba yra nuo 2017 m. veikiančios TAU įkūrėja ir veiklų organizatorė.