PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 27 d. 15:57

Priekulėje svečiavosi Vokietijos išeiviai

Klaipėda

Etaplius.ltŠaltinis: Klaipėdos rajono savivaldybės inf.


306833

Priekulėje Klaipėdos rajono meras susitiko su Vokietijos išeiviais, atvykusiais į Klaipėdos rajoną iš arčiau pažinti Priekulės miestą.

Būtent čia prieš daugybę metų gyveno ir kūrėsi karališkoji Von Sperberių giminė, o atvykę broliai, geologijos mokslų daktaras Manfredas Von Sperberis ir teisininkas Michaelis Von Sperberis, vaikščiojo miesto gatvėmis, apžiūrėjo išlikusius kultūrinio paveldo pastatus, lankėsi Laisvės kovų ir tremties istorijos muziejuje.

Paskutinį kartą Priekulėje broliai lankėsi prieš 22 metus. Susitikimo metu meras Bronius Markauskas svečiams papasakojo apie tai, kaip keitėsi Klaipėdos rajono kraštas per pastaruosius dešimtmečius, pabrėždamas, kad toks apsilankymas svarbus ne tik Priekulės miestui, bet ir visam rajonui. Taip pat istorija pasakoja, kad kadaise Von Sperberių giminei priklausė Priekulėje esantis ir visų šiandien pamėgtas Vingio parkas.

Meras svečiams pristatė ir papasakojo apie Klaipėdos rajoną, jo išskirtinumą, lankytinas vietas, turizmo ir verslo plėtrą, taip pat Savivaldybės įgyvendinamus projektus.