PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugpjūčio 5 d. 19:18

Prie svečių namų Kėdainiuose – ukrainiečių ir vietos gyventojų muštynės

Kėdainiai

Atvykus pastiprinimui, vienas po kito buvo sulaikyti net penki muštynėse dalyvavę asmenys. Visi jie išvežti į policijos komisariatą. / Dmitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Dmitrijus KuprijanovasŠaltinis: Rinkos aikštė


312831

Vėlų penktadienio vakarą prie Kėdainių miesto Šėtos gatvės 112-ojo namo skubėjo gausios policijos pareigūnų pajėgos. Čia mušėsi grupė asmenų. Jie pliekėsi ne tik tarpusavyje, bet dar ir pasipriešino policijos pareigūnams. Net 5 asmenys buvo sutramdyti ir sulaikyti.

Mušėsi grupė asmenų

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyris „Rinkos aikštę“ informavo, kad rugpjūčio 2 dieną, apie 21.00 val., gautas pranešimas, kad Kėdainiuose, Šėtos gatvėje, mušasi grupė asmenų.

Į įvykio vietą su garso ir šviesos signalais išskubėjo policijos pareigūnų ekipažas.

Prireikė pastiprinimo

Atskubėjus pareigūnams paaiškėjo, kad prie svečių namų mušasi grupė asmenų. Pareigūnai bandė raminti mušeikas, juos skirti, tačiau ne visi pakluso teisėtiems pareigūnų reikalavimams, tad iškviestas pastiprinimas.

Atvykus pastiprinimui asmenys toliau priešinosi pareigūnams, tad teko panaudoti specialiąsias priemones: elektrošoką, dujas. Galų gale panaudojus kovinių imtynių veiksmus buvo sulaikyti net 5 asmenys. Jie išgabenti į policijos komisariatą.

Vyko išgertuvės

Aiškinantis aplinkybes paaiškėjo, jog vyko išgertuvės, kuriose dalyvavo tiek vietos gyventojai, tiek svečių namuose gyvenantys ukrainiečiai, kurie dirba mūsų krašto įmonėse.

Pirminiais duomenimis, du 35-erių metų vyrai sudavė smūgius 49-erių ir 30-ies metų vyrams. Į muštynes įsitraukė ir 40-metis vyras.

Tiesa, dėl ko vyrai susipyko – teks aiškintis tyrėjams. Įvykio vietoje viskas buvo labai painu: vieni šaukdami aiškino, kad išgertuvių metu kažkuris kažkurį įžeidė ištepdamas guma, kiti – kad dingo vieno asmens tapatybės kortelė.

Iš tiesų buvo sunku suprasti, dėl ko kilo agresijos protrūkis.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Gresia nemalonumai

Tiesa, dviem vyrams gresia kur kas didesni nemalonumai – jiems teks atsakyti ne tik už muštynes.

Sulaikomi du vyrai buvo labai aršūs, nepakluso teisėtiems pareigūnų reikalavimams, priešinosi atvykusiems pareigūnams. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

Lietuvos Respublikos Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.