PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sveikata2024 m. Spalio 2 d. 16:27

Prie Respublikinės Klaipėdos ligoninės gydytojų bendruomenės prisijungė 29 gydytojai

Klaipėda

Respublikinės Klaipėdos ligoninės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Respublikinės Klaipėdos ligoninės inf.


321726

Į Respublikinės Klaipėdos ligoninės (RKL) gydytojų bendruomenę įsiliejo 29 gydytojai, šiais metais pradėję dirbti gydymo įstaigoje, jos filialuose, padaliniuose.

Naujieji bendruomenės nariai šiandien pagerbti bendrame gydytojų susirinkime. Tai tradicinis kasmetinis renginys, kuriame pristatomi į bendruomenę įsilieję medikai.

Gydytojus specialistus atvyko pasveikinti Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus, šiltus sveikinimo žodžius tarė ligoninės vadovas Darius Steponkus.

„Be galo malonu matyti jus čia susirinkusius, kurie prisijungė prie mūsų komandos ir tuos, kurie dirba senai ir tvirtai laiko mūsų ligoninės vairą savo rankose. Apie šimtas naujų specialistų (gydytojai ir slaugytojai) šiemet prisijungė prie kolektyvo, tai nemenkas iššūkis mūsų įstaigai, bet medicinoje niekada nebuvo lengva. Tų iššūkių buvo ir bus, ir manau, kad bendros pastangos, padedant vienas kitam sunkioje situacijoje, veda mus prie pagrindinio tikslo – teikti mūsų pacientams aukščiausios kokybės paslaugas, gerinti jų sveikatą ir gražinti į normalų gyvenimą. Nuoširdžiai sveikinu naujus gydytojus prisijungus prie geriausios šalyje ligoninės. Mes turime išskirtinę kultūrą ir kiek kitokią aurą, negu kiti. Stengiamės, kad čia dirbantiems žmonėms būtų gera ir, kad jie jaustųsi saugiai“, – sveikindamas sakė RKL vadovas Darius Steponkus.

Direktorius apgailestavo, kad ne visiems besikreipusiems kvalifikuotiems gydytojams pavyko suteikti galimybę dirbti Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje. „Skaudu, nes šiandien mūsų naujųjų darbuotojų būrys galėjo būti dvigubai didesnis“, – sakė gydymo įstaigos vadovas.

Tardamas sveikinimo žodžius miesto meras Arvydas Vaitkus pastebėjo, kad savivaldybė nuolat sulaukia žmonių nuomonės apie uostamiesčio gydymo įstaigas, tačiau dėl Respublikinės Klaipėdos ligoninės negauta jokių nusiskundimų.

„Nežinau kaip jūs sprendžiate sudėtingas situacijas, bet gaunu tik labai gerus atsiliepimus. Tai džiugina ir labai nuoširdžiai jums linkiu to paties. Naujai įsijungusiems medikams siūlau įsistebėti į čia dirbančius žmones, jūs tikrai suprasite, kad patekote į rimtą profesionalų būrį. Linkiu sėkmės jums gelbėjant Klaipėdos regiono žmonių sveikatą ir gyvybę, linkiu sėkmės jums asmeniškai ir jūsų artimiesiems, kurie išleidžia čia jus naktimis dirbti ir tarnauti žmonijai. Sėkmės jums“, – baigdamas sveikinimo kalbą sakė miesto vadovas Arvydas Vaitkus.

Didžiausio medikų būrio sulaukė RKL Psichiatrijos filialas, prie kurio vairo stojo nauja vadovė gydytoja psichiatrė Loreta Šiaudvytytė ir prisijungė dar šeši gydytojai psichiatrai. Trijų naujų gydytojų otorinolaringologų sulaukė Ausų, nosies, gerklės (LOR) ligų skyrius. Prie Ambulatorinės ir dienos chirurgijos skyriaus kolektyvo prisijungė gydytojas akušeris ginekologas Aleksandras Krištanavičius, gydytojas chirurgas Aušrys Gedgaudas. Nauji gydytojai papildė ir konsultacinių poliklinikų bendruomenes, Ginekologijos, Kardiologijos, Nefrologijos, Pilvo ir endoskopinės chirurgijos, Pulmonologijos, Radiologijos skyrių bei klinikinės diagnostikos laboratorijos kolektyvus. „Pušyno“ Reabilitacijos skyriui vadovauti pradėjo gydytoja Judita Daratienė, dirbti čia pradėjo ir reabilitacijos gydytoja Jūratė Jakubauskienė.