REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Liepos 3 d. 10:59

Prie Marijampolės mokyklų planuojama įrengti dviračių saugyklas

Marijampolė

Vizualizacija.

EtapliusŠaltinis: Marijampolės savivaldybė


307581

Marijampolės savivaldybė skatina darnų judumą – planuojamos dviračių saugyklos prie mokyklų.

„Siekiame skatinti ekologišką ir tvarų gyvenimo būdą, tad nuolat ieškome sprendimų, kurie prisidėtų prie atitinkamos infrastruktūros: atnaujiname viešojo transporto laukimo paviljonus, įrengiame švieslentes, plečiame dviračių ir pėsčiųjų takų tinklą, o dabar planuojame įrengti dviračių saugyklas prie švietimo įstaigų, kurios puikiai tiks ir paspirtukams“, – kalba Marijampolės savivaldybės administracijos direktorius Karolis Podolskis.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijos 2022–2030 metų plėtros programos gairėmis, Marijampolės savivaldybės taryba pritarė siūlymui įrengti modernias dviračių saugyklas prie aštuonių pagrindinių miesto mokyklų: „Ryto“ pagrindinės mokyklos, Rimanto Stankevičiaus progimnazijos, Jono Totoraičio progimnazijos, Petro Armino progimnazijos, „Šaltinio“ progimnazijos, Rygiškių Jono gimnazijos, Sūduvos gimnazijos ir Šv. Cecilijos gimnazijos.

Projektui įgyvendinti numatyta skirti 312.843,60 Eur, iš kurių 85 proc. (265.917,06 Eur) bus finansuojami Europos Sąjungos regioninės plėtros fondo lėšomis, o likusią dalį – 15 proc. (46.926,54 Eur) – dengs Marijampolės savivaldybės biudžetas.

Dviračių saugyklos bus modernios, stilingos ir patvarios, pritaikytos kiekvienos mokyklos mokinių skaičiui. Tikimasi, kad šios naujovės padės ne tik sumažinti transporto taršą, bet ir skatins mokinius bei mokytojus rinktis dviračius ar paspirtukus kaip pagrindinę susisiekimo priemonę. Projekto įgyvendinimui jau yra išduotas statybos leidimas.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA