PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 21 d. 13:30

Prie Italijos nuskendus migrantų laivui, pakrančių apsauga ištraukė dar 12 skenduolių

Pasaulis

Migrantai. Freepik.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


305975

Italijos pakrančių apsaugos tarnyba ketvirtadienį pranešė, kad po to, kai šią savaitę prie pietinės pakrantės nuskendo migrantų laivas ir dingo 60 žmonių, ištraukė dar 12 skenduolių, įskaitant moteris ir vaikus.

Naktį į pirmadienį laivui nuskendus už maždaug 222 km nuo Kalabrijos krantų, vienuolika žmonių liko gyvi.

Organizacija „Gydytojai be sienų“ (MSF), padedanti nukentėjusiesiems, teigia mananti, kad tarp žuvusiųjų yra mažiausiai 26 vaikai, kai kurie iš jų – vos kelių mėnesių amžiaus.

Pakrančių apsauga pranešė, kad Jonijos jūroje surado dar 12 žuvusių žmonių, įskaitant moteris ir vaikus, ir kad dabar patvirtintas žuvusiųjų skaičius yra 20.

Vokietijos pagalbos grupės „ResQship“ duomenimis, pirmadienį prie Italijos Lampedūzos salos nuskendus kitam migrantų laivui, rasta dešimt žuvusiųjų.

Jungtinių Tautų Tarptautinės migracijos organizacijos (IOM) duomenimis, pernai Viduržemio jūroje žuvo arba dingo maždaug 3 155 migrantai.

Šiais metais jau žuvo arba dingo daugiau kaip 1 tūkst. žmonių.

Centrinė Viduržemio jūros dalis – teritorija tarp Šiaurės Afrikos, Italijos ir Maltos – yra daugiausiai gyvybių pasiglemžiantis migracijos maršrutas pasaulyje. Jame būna 80 proc. visų žūties ir dingimo Viduržemio jūroje atvejų.

Daugelis migrantų išplaukia laivais iš Tuniso arba Libijos, ir dažnai pirmiausia pasiekia Italiją.

Italijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, šiemet atvykstančiųjų skaičius gerokai sumažėjo: nuo metų pradžios šalyje išsilaipino 24 290 žmonių. Per tą patį laikotarpį 2023 metais jų buvo daugiau nei 58 tūkstančiai.