REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 4 d. 08:51

Prezidento vyriausiasis patarėjas I. Šimonytę laiko nepataisoma optimiste

Lietuva

Frederikas Jansonas. ELTA / Josvydas Elinskas

Augustė LyberytėŠaltinis: ELTA


303415

Reikia būti nepataisomu optimistu arba konservatoriumi, kad pralaimėjus antrajame prezidento rinkimų ture skelbtum pergalę, sako šalies vadovo Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas. Visgi, pažymi jis, artėjant Europos Parlamento (EP) ir Seimo rinkimams, tokia konservatorių retorika yra suprantama.

„Manau, reikia būti nepataisomu optimistu arba konservatoriumi, kad surinkus 24 proc. balsų skelbtum didžią pergalę. Kita vertus, visiškai suprantama, kad sakyti, jog pralaimėjau, kai ant nosies kabo Europos Parlamento rinkimai, o prieš akis Seimo rinkimai – irgi nesinori“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė F. Jansonas.

„Šiuo atveju, manyčiau, ta politinė matematika yra tiek juokinga. Gerai, kad skaičiai neverkia – ašarų mažiau“, – ironizavo jis.

Kaip pranešta anksčiau, antrajame prezidento rinkimų ture užtikrintą pergalę pasiekus G. Nausėdai, jo oponentė, premjerė Ingrida Šimonytė tikino, kad sulaukti balsai rodo rinkėjų pasitikėjimą. Tuo metu konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis pažymėjo, kad kelti tikslai buvo pasiekti, o po rinkimų susiklosčiusi situacija „partijai gali būti traktuojama kaip sėkminga“.

Gegužės 26 d. prezidentas G. Nausėda buvo perrinktas antrajai kadencijai. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, šalies vadovą parėmė 74,15 proc. piliečių. Tuo metu antroje vietoje likusi I. Šimonytė sulaukė 24,34 proc. balsų.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA