REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 20 d. 10:34

Prezidento tinkamu pretendentu į premjerus įvardintas G. Paluckas: padarysiu viską, kad būčiau pasiruošęs šioms pareigoms

Lietuva

BNS Fotobanko nuotr.

Gailė Jaruševičiūtė-MockuvienėŠaltinis: ELTA


305728

Prezidento tinkamu pretendentu į premjerus įvardintas Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) narys Gintautas Paluckas teigia, kad būtų pasiruošęs imtis šios atsakomybės.

„Aš gal labiau pripratęs prie kritikos ir žinau, kaip elgtis, kai gaunu kritikos, nes tai veja į priekį. Kai komplimentų gaunu, kažkiek gal ir suglumstu. Bet šalies vadovo įvertinimas yra milžiniškas pasitikėjimo kreditas ir mano pareiga yra jį išnaudoti tinkamai ir atsakingai“, – Eltai teigė G. Paluckas.

„Tai šiuo atveju galiu tik pasakyti – jeigu prezidentas mano ir mato, tai savo ruožtu aš padarysiu viską, kad būčiau pasiruošęs tokioms pareigoms, jeigu susiformuotų tinkamai rinkimų rezultatai. Nes galų gale mes dažnai esame tinkami ar pasiruošę kažkokioms pareigoms, bet pirmiausia yra rinkėjų valia, žmonių valia. Jeigu ji tokia bus, tai prezidento tas pasitikėjimo kreditas, manau, yra labai svarbus“, – akcentavo jis.

Politikas taip pat džiaugiasi, kad socialdemokratai į ministro pirmininko postą gali pasiūlyti net kelias politikų pavardes, iš kurių viena yra ne kartą prezidento galima premjere įvardinta partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė.

„Kas yra nuostabu – kad kai kurios partijos vos sukrapšto po vieną kandidatą į premjerus, o štai mes turime bent du. Tai mes dėl to tik džiaugiamės, nes tai reiškia, kad esame stipri, didelė, rimta politinė organizacija“, – sakė G. Paluckas.

Politikas tikina, kad iššūkių sprendžiant, kuris iš jų būtų tinkamiausias kandidatas į premjero postą, nekils.

„Neabejotinai – mes visi dirbame komandoje, turime didelę patirtį ir politinę, ir bendravimo, ir bendradarbiavimo, stengiamės nesiekti konfliktų ar kažkokių asmeninių ambicijų, o to, kas būtų svarbiausia Lietuvai pirmiausiai“, – patikino G. Paluckas.

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį G. Palucką įvardino tinkamu pretendentu premjero pozicijai užimti.

„G. Palucką aš pažįstu jau gana seniai, dar tada, kai kaip ekonomistas dalyvaudavau įvairaus pobūdžio diskusijose. Jo toks, sakyčiau, socialinis jautrumas ir orientavimasis į socialinius klausimus man yra patrauklus. Ne paslaptis, kad ponas G. Paluckas ir prezidento rinkimų kampanijoje dalyvavo debatuose mane remdamas. Tai yra tikrai jaunas politikas, kuris galėtų imtis tokios atsakomybės“, – LRT televizijai sakė G. Nausėda.

„Man susidaro įspūdis, kad jis yra komandos žmogus, dirbantis komandoje. Ir tokio žmogaus Vyriausybei labai reikia“, – pridūrė šalies vadovas.

Prieš antrąjį prezidento rinkimų turą šalies vadovas G. Nausėda interviu Eltai teigė – jei socialdemokratai rudenį laimėtų rinkimus, jis premjerės pareigose matytų V. Blinkevičiūtę. Šalies vadovas neatmetė galimybės pabandyti įkalbėti LSDP pirmininkę užimti Vyriausybės vadovės postą.

Visgi trečiadienį prezidentas patikino neketinąs spausti socialdemokratų lyderės V. Blinkevičiūtės, jog ši po spalį vyksiančių Seimo rinkimų imtųsi vadovauti Vyriausybei.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA