REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 19 d. 10:08

Premjerė žada šią savaitę pateikti kandidatus į švietimo ir socialinių reikalų ministrus (papildyta)

Lietuva

ELTA nuotr.

Saulius JakučionisŠaltinis: BNS


305483

Su prezidentu Gitanu Nausėda susitikusi premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad dar šią savaitę pateiks šalies vadovui kandidatus į švietimo, mokslo ir sporto bei socialinės apsaugos ir darbo ministrus.

Balandį atsistatydinus Gintautui Jakštui nuolatinio vadovo neturi Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, o socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė dėl įtartinų jos ryšių iš pareigų pasitraukė praėjusią savaitę.

„Pateiksiu šią savaitę“, – žurnalistams sakė ministrė pirmininkė.

„Tikiuosi, kad pateiksiu iki savaitės pabaigos, priklausomai nuo to, kada prezidentas turės galimybę susitikti su pretendentais“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Ji neatskleidė kandidatų į ministrus pavardžių.

„Jau, kai pasirašysiu teikimą prezidentui, tada iškart ir atskleisiu“, – sakė I. Šimonytė.

Praėjusią savaitę premjerė teigė, jog konservatorių frakcijos Seime seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė galėtų tapti švietimo, mokslo ir sporto ministre.

Anot premjerės, iš būsimų ministrų tikimasi, jog jie atliks privalomus atlikti per likusį kadencijos laiką darbus.

„Švietimo ir mokslo ministrui pagrindinis uždavinys yra pasirengti naujiems mokslo metams, atsižvelgiant į tas pamokas, kurias teko išmokti gal ir skaudžiuoju būdu – pradėjus taikyti naujas programas praėjusių metų rugsėjo 1-ąją dieną ir tarpiniams atsiskaitymams įvykus šiais metais“, – sakė ministrė pirmininkė.

Pasak I. Šimonytės, šiuo metu vyksta diskusijos, kaip šį procesą – atnaujintų programų ir tarpinių atsiskaitymų – organizuoti sklandžiau 2025 metais.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA