PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 2 d. 07:03

Premjerė ketina pateikti prezidentui dekreto projektą dėl naujos Vyriausybės

Lietuva

Ingrida Šimonytė ir Gitanas Nausėda. Žygimanto Gedvilos (ELTA) nuotr.

Augustė LyberytėŠaltinis: ELTA


312420

Penktadienį premjerė Ingrida Šimonytė ketina pateikti prezidentui Gitanui Nausėdai dekreto projektą dėl naujos Vyriausybės sudėties.

Apie tai politikė pranešė trečiadienį, po susitikimo su šalies vadovu. Visgi, ministrė pirmininkė neatskleidė, ar Ministrų kabineto laukia pokyčiai.

„Kai bus pateiktas dekretas, tada ir pamatysite“, – tuomet sakė premjerė.

Prieš savaitę, pirmadienį, G. Nausėda pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė I. Šimonytę ministre pirmininke. Politikė turi sudaryti ir pateikti prezidentui naują Vyriausybę iki pirmadienio – tuomet baigiasi įstatyme numatytas 15 dienų terminas.

Prezidentūra jau anksčiau leido suprasti, kad labiausiai iš Vyriausybės narių labiausiai abejojama žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko ateitimi kabinete. Pastarosiomis savaitėmis kritikos žeriama ir sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio atžvilgiu. Visgi, pats prezidentas konkrečių pavardžių viešai neįvardijo.

Trečiadienį G. Nausėda žurnalistams kartojo manantis, kad dešiniųjų Vyriausybėje būtini pokyčiai. Pasak jo, atnaujinimų reikia siekiant užtikrinti kokybišką ateinančių metų biudžeto svarstymą.

Savo ruožtu I. Šimonytė teigė, jog net likus keliems mėnesiams iki Seimo rinkimų gali vykti pokyčių Ministrų kabinete. Visgi, anot jos, tokie pasikeitimai turi būti argumentuoti.

Ministrų kabinetas yra sudaromas ir tvirtinamas iš naujo po to, kai Vyriausybė grąžino įgaliojimus naujai išrinktam prisiekusiam prezidentui.