PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 3 d. 15:55

Premjerė Ariogaloje: pasirinkome valstybės, o ne kapituliacijos kelią

Raseiniai

Ingrida Šimonytė / Josvydas Elinskas/ELTA

BNSŠaltinis: BNS


312608

Raseinių rajone, Ariogaloje, Dubysos slėnyje, šeštadienį tradiciniame Lietuvos tremtinių, politinių kalinių sąskrydyje „Su Lietuva širdy“ dalyvavusi premjerė Ingrida Šimonytė sakė, kad Lietuva pasirinko valstybės, o ne kapituliacijos kelią.

„Man didelė garbė kreiptis į žmones, kurie buvo ir lieka mūsų valstybės stuburas. Nors vis keičiasi išbandymai, kuriuos tenka įveikti, tačiau jų esmė visais laikais ta pati – esame skatinami nusivilti laisve ir nebetikėti savo valstybe“, – Vyriausybės pranešime cituojama I. Šimonytė.

„Būtent taip įvyko 1940 metų vasarą, kai politinė valia buvo nuslopinta svarstymais – gal laisva valstybė nėra tokia svarbi. Tikiu, kad mokomės iš praeities ir šiandien tvirtai pasirinkome valstybės, o kartu ir mūsų saugumo stiprinimo, jėgų kaupimo, o ne kapituliacijos kelią“, – kalbėjo premjerė.

Akcentuodama pasitikėjimo valstybe svarbą, ji priminė, kad per pastaruosius metus gerokai sustiprinti krašto gynybos ir atgrasymo pajėgumai, sienos apsauga, Lietuvos ekonomika išliko atspari.

„Lietuva stiprėja ir dar labiau stiprės, jei dar labiau pasitikėsime vieni kitais“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Raseinių rajone, Ariogaloje, šeštadienį vyko tradicinis Lietuvos tremtinių, politinių kalinių ir Laisvės kovų dalyvių sąskrydis „Su Lietuva širdy“.

Sovietinės okupacijos metu iš Lietuvos ištremta daugiau kaip 130 tūkst. žmonių, tūkstančiai žuvo lageriuose.