PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 5 d. 18:38

Premijų medžiotojai, sukluskite: už atskleistą Rusijos pusėje kariaujančio lietuvio lokaciją – tūkstantis eurų

Lietuva

Sigitas Maliauskas ir Kęstutis Kvietkus / Alfa.lt, Facebook, Youtube

Karolis JuršysŠaltinis: ALFA.LT


312828

Ukrainos karius remiančios organizacijos „Gyvačių sala“ instruktorius Sigitas Maliauskas paskelbė rusų pusėje kovojančio lietuvio Kęstučio Kvietkaus, dar žinomo Kyzelio pravarde, paiešką. Kaip socialinėje erdvėje paskelbė S. Maliauskas, tam, kuris nustatys K. Kvietkaus buvimo vietą, sumokės 1 tūkst. eurų.

Ukrainos karius remiančios organizacijos „Gyvačių sala“ instruktorius Sigitas Maliauskas paskelbė rusų pusėje kovojančio lietuvio Kęstučio Kvietkaus, dar žinomo Kyzelio pravarde, paiešką. Kaip socialinėje erdvėje paskelbė S. Maliauskas, tam, kuris nustatys K. Kvietkaus būvimo vietą, sumokės 1 tūkst. eurų.

Po sekmadienį pasirodžiusioje Skirmanto Malinausko tinklalaidės, kurioje šis paviešino K. Kvietkaus veiklą, S. Maliauskas reagavo nedviprasmiškai – socialinėje erdvėje paskelbė sumokėsiantis tūkstantį eurų tam, kuris identifikuos „paklydusį“ lietuvį.

Alfa.lt susisiekė su S. Maliausku ir paklausė – ką šis darys gavęs informaciją apie K. Kvietkaus buvimo vietą.

„Pristatysim (jį – red. past.)“, – trumpai telefonu atsakė S. Maliauskas. Paklausus, kur, šis atsakė: „Į Lietuvą. Jis juk paklydo.“

Sigitas Maliauskas / YouTube

Aiškindamas, kodėl S. Maliauskas nusprendė paskelbti premiją už K. Kvietkaus suradimą, teigė, kad tai – lietuvių garbės reikalas. „Lietuvis, kariaujantis prieš Ukrainą, yra labai neigiamas dalykas, nes visi ukrainiečiai įsivaizduoja, kad visi lietuviai juos palaiko. Ir dabar paaiškėja, kad ne visi. Tai – mūsų kaip tautos garbės reikalas. Įsivaizduokit, kad mes dabar tylim ir tai (kad rusų pusėje – lietuvis – red. past.) paaiškėja Ukrainoje anksčiau nei mes tai pasakom, ir tada ukrainiečiai į mus žiūrės skersai“, – teigė jis.

Pašnekovas taip pat užsiminė nebijąs jokių teisinių pasekmių. „Lietuvoje nėra jokio įstatymo, kuris mane už tai nuteistų“, – pridūrė S. Maliauskas.

Rusų pusėje kovojantis jurbarkietis

Apie Jurbarko regione gyvenusio lietuvio veiklą tinklalaidėje „Ukrainiečius žudantys ir okupantus remiantys lietuviai“ pirmasis paskelbė S. Malinauskas.

K. Kvietkus savo „Facebook“ paskyroje dalinosi įrodymais, kad šiuo metu jis yra susijęs su Rusijos ginkluotosiomis pajėgomis.

Kęstučio Kvietkaus įrašai socialinėje erdvėje / Facebook

„Kvietkus yra sukėlęs akivaizdžius įrodymus, kaip jis kariauja Rusijos pusėje. Tai ir vaizdai iš kovos lauko, ir įvairūs video bei nuotraukos iš Rusijos“, – skelbia Jurbarko rajono laikraštis „Šviesa“. Pasak leidinio, paskutinis K. Kvietkaus video į „Facebook“ buvo įkeltas liepos 1 dieną, šiame įraše recidyvistas šaudo iš automatinio granatsvaidžio. Jis vilki Rusijos kariuomenės spalvų uniformą. Prieš pradėdamas šaudyti K. Kvietkus rusiškai sušunka „Šlovė Rusijai, sveikinimai Baidenui…“. Granatoms sprogus dar patikslina, kad viena jų skirta Amerikai, kita – Anglijai.

Alfa.lt kreipėsi į Vidaus saugumo departamentą (VSD) klausdama, ar VSD yra žinoma K. Kvietkaus veikla ir, jeigu taip, ar yra imtasi kokių nors priemonių dėl šio lietuvio veiksmų.