REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Liepos 5 d. 13:46

Prasidėjo jaunimo integracija į darbo rinką vasaros laikotarpiu

Akmenė

Jaunimas. Pixabay.com nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Akmenės rajono savivaldybė


308022

Pirmus metus Akmenės rajono savivaldybės administracija vykdo Jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką programą, kurioje dalyvaudami jaunuoliai gali įsidarbinti į įvairias Akmenės rajono darbovietes. Programa startavo su 8 darbdaviais ir 14 jaunų žmonių nuo 15 iki 18 metų amžiaus.

Programos tikslas – sudaryti palankias sąlygas kokybiškam jaunimo užimtumui didinti vasaros atostogų metu Savivaldybėje. Vykdymo terminas įdarbinimui – nuo liepos 1 d. iki rugpjūčio 31 d., ne ugdymo proceso metu.

Programoje gali dalyvauti jaunimas nuo 14 iki 21 metų, deklaravęs savo gyvenamąją vietą Savivaldybėje ir besimokantis Savivaldybės bendrojo ugdymo įstaigoje pagal pagrindinio ar vidurinio ugdymo programas (įskaitant ir abiturientus, ir socialinių įgūdžių programas), ir darbdaviai:

Lietuvos Respublikoje įsteigtas juridinis asmuo, kuris veiklą vykdo Savivaldybės teritorijoje;
Lietuvos Respublikoje įsteigta organizacija (ūkininkas), kuri veiklą vykdo Savivaldybės teritorijoje;
Lietuvos Respublikos pilietis, kuris verčiasi individualia veikla ir veiklą vykdo Savivaldybės teritorijoje.

Darbdaviui, dalyvaujančiam šioje programoje, už kiekvieną jauną žmogų, įdarbintą visą darbo laiko normą, per mėnesį kompensuojama 470 eurų. Galima pasidžiaugti, kad Savivaldybės administracija laimėjo Jaunimo reikalų agentūros skelbtą projektų finansavimo konkursą ir įgyvendins projektą „Akmenės rajono jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką skatinimas“, kurio dėka kompensacijos darbdaviams bus mokamos ne tik iš Savivaldybės biudžeto lėšų, bet ir iš valstybės biudžeto lėšų, kas leido į programą pakviesti daugiau dalyvių.

Daugiau apie pačią programą skaitykite ČIA.

Taip pat šiemet Savivaldybėje jau 10 kartą organizuojamas moksleivių įdarbinimas pagal Infrastruktūros priežiūros ir plėtros programos užimtumo programą, kurios dėka kasmet apie 20 moksleivių dirba ugdymo įstaigose vasaros laikotarpiu (ne ugdymo proceso metu). 2024 metams šiai programai Savivaldybės taryba patvirtino 21 000 eurų.

Taigi šiais metais Savivaldybėje įgyvendinamos net dvi jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką programos, kurių dėka virš 30 moksleivių vasaros atostogų metu darbuosis Akmenės rajone.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA