REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 28 d. 08:29

Prasidėjo balsavimas už Jonavos rajono Dalyvaujamojo biudžeto projektų idėjas

Jonava

A. Reipos nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Jonavos rajono savivaldybė


302557

Dalyvaujamasis biudžetas – tai galimybė kiekvienam Jonavos rajono gyventojui realizuoti savo sumanymus ir pagražinti rajono viešąsias erdves.

Šiemet gyventojai pasiūlė iš viso 17 tinkamų finansuoti projektų: šešis mažos apimties projektus Jonavos mieste, septynis – rajone ir keturis didelės apimties projektus.

Jonaviečiai siūlo tvarkyti esamas ir įrengti naujas laisvalaikio bei poilsio erdves, vaikų žaidimų aikšteles, šalia laiptų tarp Jonavos baseino ir tvenkinio įrengti „Varnutės čiuožyklą“, miesto aikštėse pastatyti nuolat žydinčių gėlių instaliacijas, meno kūriniu papuošti ligoninės sieną arba įrengti žydintį kiemą Jonavos pirminės sveikatos priežiūros centro kieme.

Visas jonaviečių idėjas jau įvertino Atrankos komisija, kuri patikrino, ar projektai atitinka nustatytus reikalavimus. Dabar projektai teikiami gyventojų balsavimui.

Galite balsuoti visose trijose kategorijose

Jonaviečiai gali balsuoti visose trijose kategorijose – už mažos apimties projektus mieste ir rajone bei už didelės apimties projektą, kuris būtų įgyvendintas kitais metais. Balsuoti kiekvienoje kategorijoje galima po vieną kartą.

Balsavimas vykdomas programėlėje JONAVA, skiltyje „Apklausos“. Pasirinkus šią skiltį, reikia paspausti „Dalyvaujamasis biudžetas 2024“, kur matysite visas tris kategorijas. Peržiūrėkite kiekvieną jų ir balsuokite už jums patikusį projektą.

Gyventojai, kurie neturi programėlės, gali balsuoti savivaldybės interneto svetainėje jonava.lt, kur yra skiltis „Gyventojams“, toliau pasirinkus „Apklausos“, randamas gyventojų elektroninis balsavimas.

„Nesinaudojantys paminėtomis priemonėmis gali kreiptis į savo gyvenamosios vietos seniūniją, ten gausite apklausos lapą, kuriame tereiks pažymėti jums patikusius projektus, pasirašyti gautą dokumentą ir atiduoti jį seniūnijos darbuotojui. Ateidami į seniūniją nepamirškite turėti asmens dokumento, įrodančio, kad esate Jonavos rajono gyventojas, nes už projektus gali balsuoti tik jonaviečiai“, - primena vicemerė Birutė Gailienė.

Balsuoti gali kiekvienas asmuo nuo 16 m., deklaravęs gyvenamąją vietą Jonavos rajono savivaldybėje.

Balsavimas vyksta iki birželio 9 d.

Bus finansuojamas projektas, surinkęs daugiausiai balsų savo kategorijoje, bet ne mažiau kaip:

Jonavos miesto seniūnijoje – 100 balsų;

Jonavos rajono seniūnijoje – 50 balsų;

Jonavos rajono savivaldybėje (didelės apimties projektas) – 300 balsų.

Jonavos rajono savivaldybės įgyvendinama priemonė „Dalyvaujamasis biudžetas“ – tai būdas kartu su bendruomene spręsti dėl viešųjų lėšų panaudojimo, kai gyventojai siūlo idėjas savivaldybei ir balsuodami renka labiausiai patikusias.

Atnaujintas Markutiškių parkas, poilsio ir laisvalaikio erdvė Užusaliuose, Liepų alėja Liepiuose, nauja vaikų žaidimų aikštelė Jonavoje, Varnutės gatvėje – visa tai jau įgyvendinti Dalyvaujamojo biudžeto projektai, gyventojų pasiūlyti ir išrinkti ankstesniais metais.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA