PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugpjūčio 20 d. 10:16

Prasidėjo 11-as „Marijampolė Music Park“ festivalis

Marijampolė

Vidos Vaškevičienės nuotr.

Vida VaškevičienėŠaltinis: mmm.lt


314628

Marijampolėje prasidėjęs 11 - asis klasikinės ir džiazo muzikos festivalis „Marijampolė Music Park“ siūlo daug naujų sąskambių. Pirmasis koncertas vyko Poezijos parke, kuriame publika galėjo pasinerti į saksofono ir styginių kvarteto atliekamas melodijas. Nors festivalis rengiamas jau vienuoliktąjį kartą, tačiau jame vis dar yra pirmų kartų, atradimų ir netikėtų muzikinių posūkių, pavirstančių į „Naujus kontekstus“.

Jau 11-ąjį klasikinės ir džiazo muzikos festivalį „Marijampolė Music Park“ pradėjo programa „Širdies muzika“ – „Džiazo portretai“. Koncerte grojo styginių kvartetas „Mettis“ ir saksofonininkas Kęstutis Vaiginis. Klausytojai turėjo galimybę mėgautis džiazo improvizacijomis, šio žanro legendinių kūrėjų muzika, Astoro Piazzollos kūriniais.

Kaip jau prasta šiame festivalyje skamba klasika, džiazas, elektroninė muzika. Kiekvienais metais keičiasi festivalio tema. Šiemet ji – „Nauji kontekstai“.

„Nauji kontekstai sakyčiau platesne prasme. Ne tik todėl, kad skambės premjera, bet ir bus nauja žanrų simbiozė. Beveik visi muzikantai, kurie dalyvaus festivalyje, gros pirmą kartą“, – sako festivalio organizatorė Eglė Kasteckaitė.

Vidos Vaškevičienės nuotr.

Į festivalio atidarymą atėję marijampoliečiai džiaugėsi galimybe išgirsti profesionalius atlikėjus ir daug geros muzikos.

„Man įdomūs visi festivaliai Marijampolėje, nes jie turtingi, gražūs, įdomūs ir smagu juose praleisti laiką. Šį festivalį ypač mėgstu. Jis apibendrina gražią vasarą mūsų mieste. Matau, kad šiemetis – išskirtinis, bus daug geros muzikos. Labai džiaugiuosi ir laukiu“.

„Reikia džiaugtis, kad vasarą Marijampolėje vyksta tiek daug renginių. Rudenį jų labai pasiilgstu. Toks nuostabus oras – smagu susitikti. Reikia džiaugtis. Visi žanrai yra įdomūs. Svarbiausia žmonės nuostabūs, kurie atvyksta į Marijampolę ir džiugina mus“.

„Čia daug geros muzikos, gero laiko. Labai nenagrinėjau programos, bet apžiūrėsiu ir kurie koncertai patiks, tuose apsilankysiu“.

Vidos Vaškevičienės nuotr.

Festivalio programoje – šeši išskirtiniai muzikiniai susitikimai. Koncertai rengiami ne tik gražiuose Marijampolės parkuose, bet ir meno raiškai netikėtose erdvėse. Rugpjūčio 22 d. koncertas „Kelionių muzika“ vyks Marijampolės geležinkelio stoties perone.

„Įspūdinga Marijampolės geležinkelio stotis šiemet vėl taps renginio scenografija. Koncertas skirtas Marijampolės vardo susigrąžinimo 35-čiui. Kūrinį styginių kvartetui ir fonogramai „Skirtingi traukiniai“ atliks jaunatviškas Klaipėdos styginių kvartetas „Kopa“. Perone kursuos ir tikri traukiniai, ir juos bus galima išgirsti fonogramoje kartu su styginių kvartetu“, – išskirtinį koncertą apibūdina Eglė Kasteckaitė.

Originalus ir ypatingas bus uždarymo koncertas „(Ne)tikėtas duetas“, nes jame – tikrai ne kasdien girdimas skambesys.

„Mes žinome lūpinę armonikėlę su kuria mūsų seneliai mėgėjiškai grojo. Ar mes girdėjome kaip ja groja profesionalus muzikantas ir atlieka klasiką, populiarią muziką bei džiazą kartu su kameriniu orkestru? Rugpjūčio 29-ąją bus puiki galimybė tai išgirsti“, – teigia festivalio organizatorė Eglė Kasteckaitė.

Visi festivalio koncertai nemokami, tačiau į uždarymo koncertą būtina registracija.