PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Spalio 1 d. 09:37

Prasideda Metų panevėžiečių rinkimai – kviečia siūlyti kandidatus

Panevėžys

G. Kartano nuotr.

EtapliusŠaltinis: Panevėžio m. savivaldybė


321364

Spalio 1-ąją Panevėžyje pradedami jau 28-ieji Metų panevėžiečių rinkimai. Gyventojai kviečiami siūlyti kandidatūras žmonių, kurie savo veikla ir pasiekimais šiais metais prisidėjo prie miesto garsinimo, bendruomenės stiprinimo ar kitų svarbių sričių vystymo.

„Šie rinkimai – puiki galimybė įvertinti tuos, kurie savo darbais ir iniciatyvomis prisideda prie Panevėžio augimo, garsinimo, yra nusipelnę panevėžiečių pagarbos. Kviečiu visus miesto gyventojus aktyviai dalyvauti ir siūlyti kandidatus, kurie nusipelno garbingo Metų panevėžiečio vardo“, – sako Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Kaip ir kasmet, bus renkami 5 Metų panevėžiečiai. Jie apdovanojami už miesto garsinimą šalyje ar užsienyje, švietimo ir mokslo, verslo, kultūros ir meno, sporto, aplinkosaugos ir kitų sričių laimėjimus, profesinius laimėjimus, nuopelnus, kompetenciją, labdaringą veiklą, paramą, finansinę pagalbą svarbiems miesto renginiams ar projektams, visuomeninę veiklą, bendruomeniškumo puoselėjimą ir skatinimą, miesto gražinimo, puoselėjimo, populiarinimo idėjas ir iniciatyvas, savanorišką veiklą, pilietiškumo ugdymą. Metų panevėžiečio vardas taip pat gali būti suteikiamas už viso gyvenimo nuopelnus. Šių metų laureatai bus pagerbti ypatinga dovana – skulptūrėlėmis, sukurtomis šviesios atminties skulptoriaus Juozo Lebednyko.

Kandidatus siūlyti gali miesto gyventojai, bendruomenės, įmonės bei organizacijos. Siūlydami kandidatą, nurodykite vardą, pavardę ir pateikite konkrečius nuopelnus per kalendorinius metus arba viso gyvenimo darbų aprašymą. Pasiūlymus galite pateikti keliais būdais:

Užpildytas paraiškas galite pristatyti Savivaldybės priimamajame, 106 kabinete.

Taip pat siūlymus galima palikti prie centrinio Savivaldybės įėjimo esančioje pašto dėžutėje (Laisvės a. 20).

Elektroniniu paštu: komunikacija@panevezys.lt .

Telefonu: (+370 45) 501 229.

Kandidatūras teikti galima iki gruodžio 1 d.