PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Rugsėjo 11 d. 10:15

Prasideda gatvių remonto darbai: netrukus džiaugsimės rezultatais

Rokiškis

Rokiškio rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Rokiškio rajono savivaldybė


317923

Rugsėjo 11 d., AB „Kelių priežiūra“ Rokiškyje pradeda Respublikos gatvės atkarpos tarp dviejų prekybos centrų – LIDL ir MAXIMA – remontą. Pasak bendrovės Rokiškio kelių tarnybos vadovo Laimio Magylos, čia bus lyginamos duobės ir perliejamas asfaltas. „Kartu remontuosime ir Panevėžio gatvės asfaltą iki sankryžos su Vilties gatve“, – sako L. Magyla.

AB „Kelių priežiūra“ Rokiškio kelių tarnybos vadovas sako, kad gatvių ar kelių remontai visuomet sukelia tam tikrų nepatogumų, tačiau tai neišvengiama. „Gyventojų prašome supratimo ir kantrybės, darbus stengsimės baigti kuo greičiau, jeigu tik orai neiškrės kokių staigmenų, ir netrukus galėsime džiaugtis rezultatais. Planuojame bent jau asfalto dangą sutvarkyti iki miesto gimtadienio šventės“, – komentuoja L. Magyla.

Platins privažiavimą prie „Romuvos“ gimnazijos

Visai netrukus Rokiškyje prasidės dar vienos gatvės remontas – bus platinamas privažiavimas prie „Romuvos“ gimnazijos Taikos g. 17.

„Ši apie 100 metrų besitęsianti privažiavimo prie gimnazijos atkarpa yra trijų su puse metrų, todėl čia negali apsilenkti automobiliai. Dėl to prieš pamokas čia susidaro spūstys. Norime išspręsti problemą praplatindami šią atkarpą iki penkių metrų – tuomet automobiliai galės prasilenkti ir spūstys išnyks“, – komentuoja savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjos pavaduotojas Augustinas Blažys.

Pasak A. Blažio, rangovas – AB „Kelių priežiūra“, darbų vertė – apie 20 tūkst. eurų.

Pagal sutartį darbai turi būti atlikti iki spalio 10 d.

Tuo tarpu AB „Kelių priežiūra“ Rokiškio kelių tarnybos vadovas L. Magyla tikina, kad darbus stengsis padaryti kuo greičiau ir užbaigti iki rugsėjo pabaigos. „Paruošiamuosius darbus jau pradėjome, tvarkomės visus dokumentus, leidimus, visos medžiagos užsakytos, todėl jau kitą savaitę išjudės technika ir, jeigu viskas vyks sėkmingai, baigsime anksčiau, nei numatyta – rugsėjo pabaigoje – spalio pradžioje“ , – sako L. Magyla.

Kartu L. Magyla žada, jog stengsis kad gyventojams būtų kuo mažiau nepatogumų, todėl visai gatvės neuždarys, nebent tam tikrais momentais. Blogiausiu atveju numatyta alternatyva – kitas pravažiavimas pro daugiabučius.