PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 25 d. 11:53

Prancūzijoje buvo sulaikytas „Telegram“ įkūrėjas P. Durovas

Pasaulis

Telegram / Pixabay

Lina LinkevičiūtėŠaltinis: ELTA


315322

Šeštadienio vakarą Prancūzijoje buvo sulaikytas socialinio tinklo „Telegram“ įkūrėjas rusas Pavelas Durovas, pranešė vietos žiniasklaida.

Transliuotojai TF1 ir BFMTV, remdamiesi tyrėjais, skelbė, kad P. Durovas, kurio buvo ieškoma Prancūzijoje, buvo sulaikytas pagal orderį dėl nusižengimų, susijusių su populiaria susirašinėjimo programėle. Jis atvyko į šalį iš Azerbaidžano. Anot TF1, preliminarus tyrimas P. Durovo atžvilgiu gali būti pradėtas jau sekmadienį.

P. Durovas, kuris taip pat įkūrė Rusijos socialinių tinklų platformą „VKontakte“, sukūrė „Telegram“ kartu su savo broliu Nikolajumi. „Telegram“ yra vienas svarbiausių internetinių tinklų Rusijoje, kuriuo bendravimui naudojasi daugybė valdžios institucijų ir politikų.

Nepaisant brolių Durovų įsipareigojimo apsaugoti vartotojų duomenis, jie susilaukė kritikos dėl to, kad nuosekliai neatsižvelgia į neapykantos kalbą ir smurto kurstymą.

Po to, kai pasirodė žinia apie P. Durovo sulaikymą, Rusijos ambasada Paryžiuje sekmadienį apkaltino Prancūzijos institucijas „atsisakant bendradarbiauti“. „Nedelsdami paprašėme Prancūzijos institucijų paaiškinti šio sulaikymo priežastis ir pareikalavome, kad būtų saugomos jo teisės ir būtų suteikta konsulinė prieiga. Prancūzijos pusė iki šiol atsisako bendradarbiauti šiuo klausimu“, – pareiškime nurodė ambasada.