Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
© Pixabay.com
Reporteris LinaŠaltinis: Etaplius.lt
Ši labai aromatinga žirnių sriuba gerokai skiriasi nuo mums įprastos.
Reikės:
700 g žirnių
40 g sviesto
100 g porų
130 g morkų
100 g svogūnų
2 čiobrelių šakelių
1 rozmarino šakelės
1 saliero lapkočio
4 laurų lapų
2 petražolių šakelių
2 česnako skiltelių
10 juodųjų pipirų grūdelių
2 l mėsos sultinio
100 g lašinukų
1,5 šaukštelio druskos
duonos skrebučių
Gaminimo būdas
Nuplaukite žirnius, užpilkite švariu vandeniu ir pamirkykite 12 valandų.
Iš poro, čiobrelių, rozmarino, salierų, laurų lapų padarykite puokštelę ir tvirtai suriškite kulinariniu siūlu.
Smulkiai supjaustykite nuluptą svogūną, nuskustas morkas ir lašinukus.
Puode įkaitinkite sviestą ir pakepinkite svogūną 1 minutę. Sudėkite morkas ir pakepinkite dar 2 minutes. Sudėkite lašinukus ir kepinkite dar 1–2 minutes.
Suberkite žirnius, pipirus, česnako skilteles ir druską. Įpilkite 2 litrus mėsos sultinio ir užvirinkite. Mėsos sultinį galima pakeisti daržovių sultiniu.
Sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir kaitinkite 1 valandą.
Išimkite prieskonių puokštelę. Sutrinkite sriubą trintuvu. Patiekite su grietinėle ir duonos skrebučiais.
14348970-1250132908350986-623096437-n.jpg