REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Birželio 21 d. 11:57

Prancūzijoje per demonstraciją prieš kraštutinius dešiniuosius kilo susirėmimai su policija

Pasaulis

Asociatyvo freepik.com nuotr.

Rasa StrimaitytėŠaltinis: ELTA


305957

Per mitingą prieš kraštutinių dešiniųjų partiją „Nacionalinis susivienijimas“ (RN) ketvirtadienio vakarą Prancūzijos Reno mieste kilo smurtiniai susirėmimai su policija. Institucijų duomenimis, apie 1 500 žmonių dalyvavo profsąjungų organizuotoje demonstracijoje. Protestas buvo nutrauktas anksčiau laiko, kai jauni protestuotojai pareigūnus apmėtė buteliais ir kitais daiktais. Policija panaudojo ašarines dujas.

Sulaikyti septyni demonstrantai, agentūrai AFP pranešė prefektūra. Per susirėmimus padaryta „nedidelė žalos“. Demonstracija buvo siekiama pasiųsti signalą „prieš reakcingas, rasistines ir antisemitines idėjas ir prieš tuos, kurie joms atstovauja“, – sakė FO profsąjungos Iliso ir Vileno departamente vadovas Fabrice‘as Le Restifas.

RN aiškia persvara laimėjo birželio 9 d. vykusius Europos Parlamento rinkimus, surinkusi 31,5 proc. balsų. Į tai reaguodamas, prezidentas Emmanuelis Macronas netikėtai paleido Nacionalinę Asamblėją ir paskelbė naujus rinkimus.

Apklausos rodo, kad RN ir per parlamento rinkimus gali tikėtis panašaus rezultato. Tada partija būtų stipriausia jėga parlamente ir galbūt net galėtų siūlyti kandidatą į premjero postą.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA