REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Birželio 2 d. 17:46

Prancūzijos policija suėmė tris asmenis, palikusius karstus prie Eifelio bokšto

Pasaulis

EPA-ELTA nuotr.

Rita VidugirienėŠaltinis: ELTA


303221

Policija sulaikė tris asmenis po to, kai netoli Eifelio bokšto Paryžiuje buvo rasti penki karstai su Prancūzijos vėliavomis ir užrašu „Prancūzų kariai Ukrainoje“, sekmadienį pranešė artimi šaltiniai.

Incidentas tiriamas kaip galimas užsienio jėgos kišimasis į Prancūzijos reikalus, sakė jie naujienų agentūrai AFP.

Šeštadienį apie 9.00 val. ryto (7.00 val. Grinvičo laiku) trys asmenys paliko penkis natūralaus dydžio karstus ant Branlio krantinės Paryžiuje, netoli Eifelio bokšto, vieno iš labiausiai turistų lankomų objektų pasaulyje.

Dėžėse buvo gipso, AFP sakė su incidentu susipažinęs šaltinis.

Netoliese sulaikytas furgono, kuriuo buvo gabenami karstai, vairuotojas policijai sakė, kad jam buvo sumokėta 40 eurų (43 JAV doleriai) už tai, kad pavežtų kitus du asmenis ir jų krovinį, teigė šaltinis.

Manoma, kad vyras išvakarėse atvyko iš Bulgarijos.

Kiti du asmenys buvo sulaikyti vėliau šeštadienį kitame miesto gale, Bercy autobusų stotyje, iš kur jie ketino vykti į Berlyną, sakė šaltinis.

Vienas iš trijų asmenų buvo bulgaras, kitas – ukrainietis, trečias – vokietis, sakė šaltinis. Sekmadienį jie vis dar buvo sulaikyti.

Prezidentas Emmanuelis Macronas gegužės mėnesį sakė, kad Vakarų karių siuntimo į Ukrainą klausimas „teisėtai“ iškiltų, jei Rusija pralaužtų Ukrainos fronto linijas ir Kyjivas pateiktų tokį prašymą.

Prezidentas pakartojo savo ankstesnius komentarus, kuriuose neatmetė galimybės siųsti karius į Ukrainą ir kurie sukėlė šoko bangą didžiojoje Europos dalyje bei sukėlė sąjungininkų, įskaitant Vokietiją, susirūpinimą.

Kremlius pasmerkė šiuos komentarus ir pavadino juos „pavojingais“.

Prancūzijos valdžios institucijos įtarė užsienio – ypač Rusijos – kišimąsi į vidaus reikalus per kelis kitus pastarojo meto incidentus, įskaitant incidentą gegužės mėnesį, kai ant Prancūzijos Holokausto memorialo buvo palikti raudoni delnų antspaudai. Šiuo atveju trys įtariamieji, manoma, pabėgo į užsienį.

Prancūzija įtaria, kad Rusija prisidėjo prie kito didelio atgarsio sulaukusio incidento, kai netrukus po spalio 7 d. „Hamas“ smogikų išpuolio prieš Izraelį ant pastatų Paryžiuje ir jo priemiesčiuose buvo nupiešta dešimtys Dovydo žvaigždžių.

Tyrėjai teigė, kad kai kurie iš masinių grafičių, kurie plačiai smerkiami kaip antisemitiniai, galėjo būti nupiešti užsienyje gyvenančio asmens „aiškiai išsakytu reikalavimu“, o tai leidžia įtarti galimą ryšį su Rusija.

Maskva neigia, kad yra su tuo kaip nors susijusi.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA