PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 31 d. 20:11

Pragariškas skrydis namo – įvykio liudininkė buvo šokiruota girto lietuvio elgesiu: visus koliojo, keikėsi ir spjaudėsi

Lietuva

Neblaivus siautėjęs lietuvis buvo išlaipintas Lenkijoje / Alfa.lt

Karolis JuršysŠaltinis: ALFA.LT


312228

Prieš savaitę eiliniu iš Londono į Kauną turėjęs būti skrydis pakrypo visiškai netikėta linkme. Tautiečiams kelionę iš Junginės Karalystės apkartino nuo alkoholio apsvaigęs lietuvis. Lėktuvu skridusi ir apie įvykį Alfa.lt plačiau papasakojusi keleivė teigė, kad vyras dėl girtumo akivaizdžiai nesuprato, ką daro, o ilgai netrukus skrydį apkartino ir kitiems keleiviams bei palydovams.

Praėjusį trečiadienį iš Londono į Kauną skridęs, tačiau Lenkijoje dėl įžūlaus lietuvio nusileidęs lėktuvas tapo sensacija TikTok‘o platformoje – įvykį užfiksavusi lietuvė Modesta šiame socialiniame tinkle susižėrė milijonus peržiūrų.

„Kai mus sodino į lėktuvą, jau buvo aišku, kad jis gana gerai išgėręs, – Alfa.lt apie skrydžio pradžią pasakojo Modesta. – Buvo ne tik kvapas, bet tai matęsi akivaizdžiai. Jau tuo metu buvo aišku, kad nereikėjo jo įleisti.“

Neblaivaus vyro sulaikymas iš išvedimas iš lėktuvo Lenkijoje / TikTok, Modesta.Gen

Vis dėlto, anot pašnekovės, oro uosto bei lėktuvo personalas turbūt tikėjosi, kad skrydžio metu vyras nekels rūpesčių ir „kaip ir kiti išgėrę žmonės ramiai sėdės“.

Tačiau neblaivus lietuvis nusprendė kitaip – vos pradėjus kilti jis ėmė plūstis.

Jis atsisėdo, dar kažkiek apsiramino pačioje pradžioje, bet vėliau prasidėjo viskas – ir keleivius koliojo, ir personalą, ir keikėsi, ir spjaudėsi. Žodžiu, beveik iki muštynių“, – pasakojo kartu skridusi lietuvė.

Kaip teigė Modesta, skrydžio pradžioje šalia vyro sėdėjo jaunas vaikinas, kuris, išvydęs neprognozuojamą vyro elgesį, smarkiai išsigando. „Jį vėliau persodino ir apkeitė su suaugusiu vyru, nes tas berniukas buvo išsigandęs. Jam gal buvo kokių 17 metų“, – detalėmis dalijosi Modesta. Netoli neblaivaus vyro sėdėjo ir moteris su jauna dukra, kurios taip pat turėjo kęsti neadekvatų vyro elgesį.

„Aišku, kas gale sėdėjo, tai turbūt net negirdėjo, bet priekyje sėdintiems labai nemalonu buvo dalyvauti tokioje situacijoje. Jis keikėsi ir tikrai negražiais žodžiais kalbėjo. Buvo nemalonu,“ – sakė ji.

Vėliau vyras žengė dar vieną žingsnį – ėmė spjaudytis. Liudininkės teigimu, aplinkiniai nebuvo abejingi tokiam vyriškio elgesiui. Vietoje jauno vaikino persodintas kitas vyriškis bandė sudrausminti neblaivų lietuvį, tačiau lėktuve sėdinčios moterys ėmė jį perkalbinėti.

„Vienas vyriškis šalia sėdėjo, bet jis... Na, vyrams tai normalu, jeigu ant jo keikiasi, tai jis gali (priimti asmeniškai – red. past.) ir supykti. Ir visos moteriškės sakė, kad verčiau nieko nedarytų, nes vėliau baigtųsi negerai. Tai kas ten su juo (neblaiviu lietuviu – red. past.) bandė kalbėti, nelabai pavyko susišnekėti. Jis nesuprato, kur čia randasi ir kas čia vyksta,“ – pasakojo Modesta.

Sprendimą nusileisti Lenkijoje, anot liudininkės, skrydžio personalas nusprendė likus maždaug valandai iki nusileidimo Kaune. Nors nenumatytas nusileidimas gerokai prailgino lėktuvo skrydį, visi keleiviai džiaugėsi, kai Lenkijos pareigūnai išsivedė neblaivų vyrą.

Citata: @modesta.gen What a flight that was ????‍♀️ Part 2? #fyp #foryou #poland???????? #police #ryanair ♬ dźwięk oryginalny - ⚡️Polskie speed up sounds⚡️

Remiantis skrydžių sekimo portalo FlightAware duomenimis, lėktuvas iš Londono oro uosto pakilo 21.32 val. Lietuvos laiku, o Kauną pasiekė 03.14 val. ryto. Įprastai dvi su puse valandos trunkantis skrydis šį kartą dėl įkaušusio lietuvio užtruko beveik šešias valandas.

Vėliau, kaip buvo rašome Lenkijos Sienos apsaugos tarnybos pranešime, vyras priešinosi ir suėmimo metu, o agresija nenuslopo net ir atsidūrus pareigūnų tarnybinėse patalpose.

„Jie nurodė Lietuvos piliečiui palikti lėktuvą. Pridūrė, kad nepaklusus bus panaudota jėga. Deja, keleivis neklausė pareigūnų nurodymų aktyviai priešindamasis, todėl pareigūnai panaudojo būtinąsias priemones – uždėjo jam antrankius ir panaudojo jėgą sutramdydami. Vedant vyrą iš lėktuvo ir nuvedus į tarnybines pareigas 45-metų vyras visą laiką elgėsi agresyviai, taip pat apibėrė pareigūnus žodžiais, kurie visuotinai traktuojami kaip įžeidžiantys“, – pranešime teigė Sienos apsaugos tarnyba.