PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugsėjo 13 d. 14:09

Praėjusią parą rusai atakavo energetikos objektus šešiose Ukrainos srityse

Pasaulis

Karas Ukrainoje. Ukrainos valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos nuotr.

Stasys GimbutisŠaltinis: ELTA


318445

Praėjusią parą rusai atakavo energetikos objektus Donecko, Zaporižios, Ivano Frankivsko, Odesos, Sumų ir Charkivo srityse.

Kaip rašo „Ukrinform“, tai pranešė Ukrainos energetikos ministerija.

Donecko srityje be elektros liko pastotės ir kasyklos. Tuo metu šachtose iš viso buvo 277 darbuotojai, visi jie buvo iškelti į paviršių.

Ivano Frankivsko srityje per dronų ataką nukentėjo pramonės infrastruktūros objektas, gesinant gaisrą buvo atjungta oro linija, be elektros liko buitiniai vartotojai. Dabar elektros tiekimas jau atnaujintas.

Taip pat pranešama, kad per pastarąsias 24 valandas energetikai atnaujino elektros tiekimą 44 371 vartotojui.

„Energetikai atnaujino elektros tiekimą 44 371 vartotojui. Jie buvo likę be elektros dėl karo veiksmų ir technologinių pažeidimų. Apskritai dėl karo veiksmų ir techninių pažeidimų šį rytą elektros neturėjo 562 gyvenvietės", – rašoma pranešime.

Ministerijos duomenimis, rugsėjo 13-osios rytą dėl karo veiksmų Donecko srityje elektros neturėjo 127,5 tūkst. vartotojų, Zaporižios srityje - 3,7 tūkst., Sumų srityje – beveik 16 tūkst., Charkivo srityje - 39,6 tūkst., Černihivo srityje – 1,4 tūkst.

Chersone elektra nebuvo tiekiama 3,2 tūkst. vartotojų, Chersono srityje – daugiau kaip 27 tūkst.

Kaip jau buvo pranešta, rugsėjo 11-ąją energetikai atnaujino elektros tiekimą 30,4 tūkst. vartotojų, kurie buvo likę be elektros dėl karo veiksmų ir technologinių pažeidimų.