PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 9 d. 08:25

Pradedama įgyvendinti Tūkstantmečio mokyklų programa

Marijampolė

Marijampolės savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Marijampolės savivaldybė


300514

Marijampolės „Ryto“ pagrindinėje mokykloje prasidėję patalpų remonto darbai – Tūkstantmečio mokyklų pažangos programos dalis, kuria siekiama mažinti mokinių pasiekimų atotrūkius ir sukurti integralias, optimalias bei kokybiškas ugdymo(-si) sąlygas, kad kiekvienas vaikas turėtų galimybę mokytis šiuolaikiškoje ir atviroje mokykloje.

Pradėtus patalpų remonto darbus apžiūrėjo Marijampolės savivaldybės vicemerė Agnė Pavelčikienė, savivaldybės Tarybos narys, Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkas Alvydas Zdanys bei savivaldybės administracijos Švietimo kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Nerijus Mašalaitis.

Marijampolės „Ryto“ pagrindinės mokyklos direktorius Vladas Klasavičius pristatė vykstančius pokyčius. Pasak direktoriaus, šiuo metu darbai jau vyksta trijose patalpose, o likusiose prasidės vos tik pasibaigus mokslo metams. Įgyvendinus projektą mokykloje bus įsteigtas įtraukties centras, taip pat atnaujinti matematikos, fizikos, chemijos, informacinių technologijų kabinetai, įkurta kalbų mokymosi laboratorija. Be infrastruktūros atnaujinimo darbų ir įrangos įsigijimo taip pat planuojama organizuoti stažuotes įstaigų vadovams, mokytojams ir švietimo pagalbos specialistams bei vykdyti įvairius kvalifikacijos tobulinimo renginius.

Pasak A. Pavelčikienės, visoms 6 programoje dalyvaujančioms Marijampolės savivaldybės mokykloms per keletą metų bus skirta beveik 3 mln. eurų: „Sutarėme, kad projekte dalyvauja 6 daugiausiai mokinių turinčios savivaldybės mokyklos: Rygiškių Jono gimnazija, Sūduvos gimnazija, Rimanto Stankevičiaus, Jono Totoraičio, „Šaltinio“ progimnazijos ir „Ryto“ pagrindinė mokykla.

Projekto metu ugdymo įstaigose planuojama įgyvendinti daugiau nei 100 veiklų, todėl tikimės, kad pažangos plane numatytos priemonės padės mažinti atotrūkį tarp savivaldybės mokyklų, o mokiniams leis pasiekti geresnių ugdymosi rezultatų matematikos ir gamtos mokslų srityse. Suplanuota, kad programoje dalyvaujančios mokyklos veiklą tobulins keturiose srityse: lyderystė veikiant, įtraukusis ugdymas, kultūrinis ugdymas ir STEAM ugdymas“.

Iš Tūkstantmečio mokyklų programos Marijampolės „Ryto“ pagrindinei mokyklai numatyta skirti 465 tūkst. eurų. V. Klasavičius nurodė, kad bendras atnaujintų patalpų plotas sieks daugiau nei 400 kv. m., o atnaujinant patalpas bus paklota nauja grindų danga, keičiama elektros instaliacija ir palangės, išlyginamos sienos, įrengiamos pakabinamos lubos ir LED tipo apšvietimas.


Foto galerija: