REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 7 d. 15:31

Pradedama įgyvendinti tarptautinį projektą

Pasvalys

Pasvalio rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Pasvalio rajono savivaldybė


303951

Pasvalio rajono savivaldybė pradeda įgyvendinti projektą „Pažink parką tamsoje“ pagal 2021–2027 m. Interreg VI-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo programą. Pagrindinis partneris – Jekabpilio savivaldybė.

Projektu siekiama tobulinti jau esamus ir sukurti naujus turizmo ir laisvalaikio produktus dviejose Žiemgalos istorinio regiono savivaldybėse – Pasvalio ir Jekabpilio.

Kaip skelbia Pasvalio rajono savivaldybė, projekto metu bus aktualizuojamas Joniškėlio dvaro sodybos parkas ir Krustpilio pilies parkas. Įgyvendinant įvairias veiklas, Joniškėlio dvaro parke bus pastatytas pėsčiųjų tiltas per Mažupės upę, kuris sujungs dvi istorinio parko dalis – prancūziškąją ir angliškąją. Taip pat bus įrengtas pėsčiųjų takų apšvietimas, dekoratyvus dvaro rūmų pastato, parko erdvių, ypatingų medžių, parterio rožyno apšvietimas. Bus akcentuojamos edukacinės veiklos parke tamsiuoju paros metu, išplėsta jau esanti pasiūla ir sukurta naujų priemonių.

Naudojant modernias informacines technologijas, bus sukurta virtualios realybės produktų, vaizdo ir garso instaliacijų. Įgyvendinus projektą Joniškėlio dvaro parko erdvės bus pritaikytos lankymui ne tik šviesiu, bet ir tamsiu paros metu. Pastačius tiltą atsiras galimybė patogiai lankytis abiejose parko dalyse, esančiose skirtinguose Mažupės krantuose. Projektas leis užbaigti vieno didžiausių Lietuvoje Joniškėlio dvaro parko sutvarkymo ir įveiklinimo idėją bei paskatins turizmo plėtrą mūsų regione.

Bendras projekto biudžetas 755 tūkst. eurų. Projektą planuojama baigti įgyvendinti 2026 m. pradžioje.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA