PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 27 d. 12:13

Policijos pastatas sostinėje pelnė BREEAM įvertinimą

Vilnius

Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato „Facebook“ nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


306754

Šių metų kovą Vilniuje atvertam moderniausiam policijos pastatui už tvarumą užtikrinančius sprendimus skirtas prestižinis BREEAM įvertinimas.

Skelbiama, kad statinys įvertintas 73 balais iš 100 galimų. Po daugiau nei 90 balų pastatui skirta už energijos taupymą ir atsparumą išoriniams veiksniams. Dar 70 ir daugiau balų komisija skyrė už tvarių medžiagų panaudojimą bei į geresnę darbuotojų sveikatą orientuotus sprendimus.

Pasak Turto banko, tai ne pirmasis įvertinimas, kurio sulaukė naujasis policijos pastatas. Kiek anksčiau objektas nuskynė „Lietuvos BIM projektai“ apdovanojimą, skiriamą skaitmeninio modeliavimo būdu projektuojamiems pastatams.

Naujojo policijos pastato plotas siekia beveik 10 tūkst. kv. m. Jį sudaro 5,3 tūkst. kv. m administracinė pastato dalis su specialios paskirties patalpomis bei dviejų lygių 4,5 tūkst. kv. m požeminė automobilių aikštelė su joje įrengtomis 4 elektromobilių įkrovimo stotelėmis ir 169 tarnybiniam transportui skirtomis vietomis. Šešių aukštų pastate įrengta 560 modernių darbo vietų, iš jų – 392 kompiuterinės darbo vietos.

Naujose patalpose įsikūrė Vilniaus miesto penktasis policijos komisariatas, Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimų valdyba, Kelių policijos skyrius, taip pat Policijos departamento valdybos ir skyriai.

Naujo policijos pastato statyba ir aplinkos sutvarkymas Turto bankui kainavo beveik 15 mln. eurų.