PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Gegužės 10 d. 14:20

Policijos pareigūnas, nuo kurio nėra pabėgęs nė vienas teisėtvarkos pažeidėjas

Šiauliai

Etaplius.ltŠaltinis: Šiaulių AVPK inf.


300756

Šiaulių apskrities policijos Specialiosios parengties skyriaus specialisto Gabrielius Gaubšos pavardė figūruoja tarp 18-kos 2023 metų sportiškiausių policijos įstaigų darbuotojų pavardžių. Laisvalaikiu jis skina laurus bėgimo varžybose. Keturis su puse metų policijos gretose tarnaujančiam vaikinui bėgimas suteikia galimybę niekad nepralaimėti prieš sprunkantį teisės pažeidėją. Gabrielius juokauja, kad nuo jo nėra pasprukęs nė vienas niekadėjas. Kartą iš sulaikyto vagišiaus sulaukė nustebusios replikos: „Kaip tu mane sugavai? Iki šiol manęs niekas nėra sugavęs...“

Gabrielius Gaubša už sportinius pasiekimus yra sukaupęs nemažą įvairių apdovanojimų ir medalių kolekciją. Sportas yra tapęs neatsiejama jo gyvenimo dalimi, savotiška priklausomybe.

Mano draugai to nesupranta, bet aš po lengvos treniruotės jaučiuosi pailsėjęs tiek fiziškai, tiek emociškai“,- sako jis.

Visi jo pasiekimai, anot pareigūno, yra tik didelio darbo rezultatas. Todėl Gabrieliui tenka nuolat derinti du grafikus – tarnybos ir bėgimo treniruočių. Jis žino, kad, norėdamas pasiekti savo užsibrėžtų tikslų, privalo griežtai laikytis treniruočių grafiko.

Gabrielius treniruojasi penkis kartus per savaitę. Vaikinas neleidžia sau praleisti treniruočių, nepaisant, ar lauke + 30, ar -20 laipsnių. Gabrielius treniruojasi pagal asmeninio trenerio individualiai jam parengtą planą. Nors treneris treniruočių metu nebūna šalia, jis viską stebi per išmaniojo laikrodžio programėlę: kokiu greičiu buvo atlikta treniruotė, kaip plakė tuo metu vaikino širdis... Gabrielius su šypsena pasakoja, kad kartais draugai pasiūlo pralėkti tuos kilometrus paspirtuku, bet jis juokiasi, kad tai neįmanoma, nes treneris viską mato.

Jei jūs savo kasdienybėje išbrauksite žodį „motyvacija“ ir pakeisite jį į žodžiu „disciplina“, manau, pasieksite žymiai geresnių rezultatų,“ - teigia gegužės 9-ąją antrus metus iš eilės Lietuvos policijos kroso 5 kilometrų pirmenybėse nugalėtoju tapęs Gabrielius. Šįkart jis ne tik užėmė pirmą vietą, bet ir pagerino šios trasos rekordą. Praėjusiais metais Gabrielius 5 km įveikė per 17.06 min., o šiais metais jam pavyko tai padaryti per 16.48 min. Smagiausia sporto dalis jam yra ne pats medalis, bet vis geresni pasiekti asmeniniai rezultatai.

Vaikinas neslepia, kad jausmas prie starto linijos, turbūt, niekada nepasikeis: „Apsakyti sunku to nepajutus. Tuo momentu sukasi daugybė minčių, nerimo, todėl svarbiausias dalykas yra nusiteikimas ir žinojimas, kodėl aš čia, o paskelbus startą, visos mintys dingsta ir tu darai tai, ką turi daryti“, - tvirtina ryžtingai nusiteikęs Gabrielius Gaubša.

Kaip ir tarnyboje. Nuvykęs į įvykio vietą darai viską, kad žmogų apgintum, apsaugotum ir padėtum. Už tarnybą Gabrielius taip pat yra pelnęs apdovanojimų ir net asmeninę Šiaulių miesto mero padėką.

Visų šiauliečių vardu dėkoju mūsų miesto pareigūnams, kurių drąsa mums yra pavyzdys“ , – 2023 metų vasarį kalbėjo A. Visockas, įteikdamas dovanėles su miesto simbolika ir padėkas jam bei jo kolegei Robertai Judvitytei, išgelbėjusiems Rėkyvos ežere skęstantį žveją. Pirmieji nelaimės vietoje atsiradę pareigūnai nutarė nedelsti ir gelbėjimo darbų ėmėsi, nelaukdami ugniagesių gelbėtojų. Vyriausioji patrulė Roberta Judvitytė traškančiu ledu nuėjo vandens properšos link ir žvejui numetė virvę, o Gabrielius Gaubša ištempė skęstantįjį ant ledo ir perdavė atskubėjusiems gelbėtojams bei medikams.

Artimiausiu metu Gabrieliaus laukia kelionė į Rumuniją, kur Tarptautinės policijos asociacijos rengiamose varžybose vėl varžysis 5 kilometrų trasoje.


Foto galerija: