PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 25 d. 20:40

Policijai įkliuvo Marijampolės savivaldybės tarybos narys, važiavęs motociklu neblaivus. Kaip jo poelgį vertina meras?

Marijampolė

Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda / Airono Sikorskio nuotr.

Vida VaškevičienėŠaltinis: mmm.lt


311376

Marijampolės savivaldybės tarybos nariui Kęstučiui Petraškai gresia nemalonumai. Jis antradienio vakarą netoli Marijampolės esančiame Adomiškių kaime įkliuvo policijai, kai girtas vairavo motociklą. Jam buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis. Kaip šį Kęstučio Petraškos poelgį vertina Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda?

„Niekas taip elgtis negali. Neblaivus žmogus prie vairo kelia didelį pavojų. Šis Kęstučio poelgis – netoleruotinas ir sunku jį suprasti“, – pabrėžia Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl transporto priemonės vairavimo esant neblaiviam. Už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. Po šio skandalingo nuotykio Kęstutis Petraška sustabdė narystę socialdemokratų partijoje.

„Visi sprendimai Kęstučio Petraškos valioje. Mes, kaip institucija, jo, kaip savivaldybės tarybos nario, veiklai daryti įtakos negalime. Jis pats turi apsispręsti, kaip jis vertina savo poelgį ir jo aplinkybes. Aš nesu teisėjas. Jis turi pats priimti sprendimus. Jis yra žmonių išrinktas ir turi jiems pats atsakyti“, – teigia savivaldybės vadovas.

Meras teigia kalbėjęs su savivaldybės tarybos nariu Kęstučiu Petraška. Jis pripažįsta savo kaltę.

„Kęstutis pripažįsta, kad padaryta didelė klaida. Nebuvę anksčiau tokių poelgių. Jis supranta, kad taip elgtis negalima“, – sako meras.

„Kol kas apie sprendimus dar nekalbėjome. Čia jo sprendimas ir jis turi jį priimti – vienokį ar kitokį“, – akcentuoja Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda.

Marijampolės televizijai su Kęstučiu Petraška pavyko susisiekti tik telefonu. Jis sakė, jog labai gailisi dėl savo poelgio. Tarybos nario teigimu, jis sprendimus priims pasibaigus ikiteisminiam tyrimui.

Marijampolės savivaldybės tarybos narys Kęstutis Petraška / Marijampolės savivaldybės administracijos nuotr.