PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugpjūčio 2 d. 07:25

Policija Utenos mieste ir rajone sulaikė 40 neteisėtų migrantų ir juos vežusius vyrus

Utena

Alfa.lt nuotr.

Ingrida SteniulienėŠaltinis: ELTA


312425

Utenos mieste ir rajone pagal pasieniečių prašymą policija sulaikė 40 neteisėtų migrantų.

Pareigūnų teigimu, Utenos apskrities policija apie 9 val. gavo pasieniečių pranešimą, kad reikia sulaikyti transporto priemones „VW Transporter“, „Opel Vivaro“ ir juos lydintį automobilį „Audi A6“, nes juose galimai iš Latvijos yra vežami neteisėti migrantai.

Tą pačią dieną Utenos rajone esančiame Daugailių miestelyje, sustabdytas automobilis „VW Transporter“, kuriame važiavo 23 neteisėti migrantai, iš kurių dešimt buvo sulaikyta, kiti – 13 iš įvykio vietos pabėgo, tačiau apie 15.30 val. tame pačiame miestelyje buvo sulaikyti pasišalinę dešimt migrantų.

„Penktadienio 6 val. duomenimis, trys pasišalinę dar nėra sulaikyti“, – BNS sakė Policijos departamento atstovė Revita Janavičiūtė.

Taip pat Utenos rajono, Vaikutėnų kaime, sulaikytas automobilis „Opel Vivaro“, kuriame važiavo 20 neteisėtų migrantų ir Utenoje, J. Basanavičiaus gatvėje, sulaikytas automobilis „Audi A6“, jį vairavo vyras, gimęs 1998 metais, bei kartu važiavo vyras, gimęs 1996-aisiais ir vyras, gimęs 1999 metais.

Kaip teigė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė migrantai sulaikyti dėl glaudaus šalių institucijų darbo.

„Noriu pažymėti, kad mūsų teisėsaugos institucijos, Lietuvos ir Latvijos – tikrai glaudžiai bendradarbiauja, tai yra, dalinasi informacija žvalgybos institucijos. Šita operacija yra tos informacijos pagrindu. Tie žmonės yra sulaikyti todėl, kad buvo gauta informacija laiku“, – penktadienį žurnalistams kalbėjo ji.

Nurodoma, jog sulaikymų metu nesunkiai nukentėjo du Utenos apskrities pareigūnai. Sulaikyti neteisėti migrantai bei transporto priemonės perduoti pasieniečiams.

Pasieniečiai jau prieš kurį laiką atkreipė dėmesį, kad Lietuva pastaruoju metu susiduria su vadinamąja antrine migracija, kai neteisėtai Latvijos sieną kirtę užsieniečiai atvyksta į Lietuvą.

„Latvijoje iki šiol fizinio barjero statybos vyksta ir tikrai tas procesas, kuris dabar yra matomas prie Latvijos sienos, tai yra tikrai didžiulis krūvis tenkantis pareigūnams. Tikrai daug bandymų ir tie asmenys patenka, kadangi fizinio barjero nėra, tada tie asmenys keliauja į mūsų šalį“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

Ji pažymėjo, jog kontrolė Lietuvos ir Latvijos pasienyje šiuo metu yra sustiprinta, o dėl glaudaus bendradarbiavimo šalyje sulaikyti neteisėtai sieną kirtę migrantai yra grąžinami į kaimyninę valstybę.

„Tai yra didesnis patruliavimas pasienyje su Latvija. Įtartini automobiliai yra pagal tam tikrą algoritmą kontroliuojami, yra atliekama tam tikra kontrolė, kad būtų sulaikomi asmenys“, – sakė A. Bilotaitė.