REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Alfa2024 m. Birželio 20 d. 07:39

Po vizito Šiaurės Korėjoje V. Putinas atvyko į Vietnamą

Pasaulis

EPA-ELTA nuotr.

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA.LT


305661

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Šiaurės Korėjoje susitikęs su Kim Jong Unu, su valstybiniu vizitu atvyko į Hanojų, pranešė Rusijos prezidentūra.

V. Putinas Vietnamo sostinėje lankosi generalinio sekretoriaus Nguyenu Phu Trongo kvietimu. Į Hanojų po dvi dienas trukusio vizito Šiaurės Korėjoje jis atvyko trečiadienį vakare.

Ketvirtadienį Rusijos vadovas dalyvaus prezidentūroje vyksiančioje sutikimo ceremonijoje, po kurios prasidės dvišalės diskusijos su Komunistų partijos lyderiu N. Trongu. Jis taip pat susitiks su Vietnamo ministru pirmininku Phamu Minh Chinhu ir Rusijoje studijavusiais vietnamiečiais. Be to, V. Putinas dalyvaus ir valstybiniame bankete.

Nuo tarptautinės bendruomenės atskirtas V. Putinas mėgina užsitikrinti likusių Rusijos sąjungininkių paramą. Kol kas neaišku, kokios naudos Vietnamas tikisi iš V. Putino, kuriam dėl Ukrainoje įvykdytų nusikaltimų vis dar galioja Tarptautinio Baudžiamojo Teismo išduotas arešto orderis, vizito.

Komentuotojai teigia, kad trumpas V. Putino turnė po Vietnamą ir Šiaurės Korėją turi tiek praktinę, tiek simbolinę reikšmę.

„V. Putino kelionė į Vietnamą pagyvins visapusišką šių šalių strateginį bendradarbiavimą ir sustiprins ekonominius santykius, prisiimant įsipareigojimų prekybos ir investicijų srityje bei nustatant rublio ir dongo valiutos keitimo mechanizmą, kuris bus taikomas atsiskaitant už prekes ir paslaugas“, – paaiškino Australijos Naujojo Pietų Velso universiteto politikos profesorius emeritas ir Vietnamo ekspertas Carlas Thayeris.

Hanojuje V. Putinas apsistos prancūzams priklausančiame viešbutyje „Sofitel Metropole“. Iki jam atvykstant užsakomuoju skrydžiu buvo atskraidinti limuzinai, kuriais V. Putinas važinės savo vizito metu.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA