Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Maistas "Senevita" senjorų socialinės globos namuose
Reporteris SkaistėŠaltinis: Etaplius.lt
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Vilniaus departamentas (VMVT) atlikęs tyrimus, dėl maisto kokybės globos namuose „Senevita“, Senjorų socialinės globos namuose bei Antavilių pensionate rado pažeidimų visuose jų maisto tvarkymo skyriuose. Rasti higienos, valgiaraščio, patalpų ventiliacijos ir kiti pažeidimai.
Vilniaus departamentas tyrimą pradėjo gavęs informaciją iš Socialinių paslaugų priežiūros departamento ir Darbo ministerijos, kad išvardintose globos namuose, kuriuose maistą tiekia tas pats tiekėjas „Dussmann Service“ yra tiekiamas prastos kokybės, neįvairus, beskonis ir atšalęs maistas, taip pat buvo skundžiamasi, kad dėl mažų porcijų maisto senoliams tiesiog neužtenka.
„Senevitoje“, kur maistas gautas iš „Dussmann Service“ yra gaminamas globos namų patalpose VMVT nustatė patalpų higienos pažeidimus, globos namams buvo nurodyta pašalinti trūkumus. Daugiausiai pažeidimų dėl šioje įstaigoje tiekimo nekokybiško maisto buvo rasta dėl maisto tiekėjo. Patiekalų kokybė neatitiko reikalavimų, buvo rasti valgiaraščio pažeidimai bei maistas buvo netinkamos temperatūros.
VMVT pranešė, kad dėl šių pažeidimų ,,Dussmann Service“ atsakingam asmeniui bus taikoma administracinė nuobauda.
Senjorų socialinės globos namuose padėtis kiek geresnė, patikinimo metu buvo rasti arbatinukų higienos pažeidimai, tad VMVT Vilniaus departamentas maisto tiekėjui nurodė per 14 dienų pakeisti susidėvėjusius arbatinukus.
„Dussmann Service“, maisto tvarkymo skyriuje Antavilių pensionate patikrinimo metu nustatyti patalpų, ventiliacijos ir naudojamos įrangos higienos pažeidimai, kuriuos jie taip pat turės pašalinti per nustatytą terminą.
Paties maisto tiekėjo „Dussmann Service" maisto išdalinimo skyriuje jokių pažeidimų nenustatytą. VMVT specialistai teigia, kad patiekalų svoriai, temperatūra, porcijų dydžiai atitiko teisės aktų ir receptūrų reikalavimus.
alfalt-logo-skaidrus.png