PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 19 d. 13:43

Po teismo verdikto Jonavos mero postą paliksiantis M. Sinkevičius atsiprašė gyventojų

Jonava

M. Sinkevičius. BNS nuotr.

Jūratė SkėrytėŠaltinis: BNS


319468

Apeliaciniam teismui ketvirtadienį palikus galioti apkaltinamąjį nuosprendį, Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius teigia gerbiantis šį sprendimą ir viešai atsiprašo Jonavos rajono gyventojų.

„Apeliacinis teismas ką tik priėmė savo verdiktą. Deja, jis man nėra palankus. Nesiruošiu teismo sprendimo vertinti, nes savo vertinimais būsiu subjektyvus. Teismo sprendimą gerbiu ir jis bus vykdomas. O tai reiškia, jog netrukus nutrūks mano, kaip Jonavos rajono savivaldybės mero įgaliojimai“, – savo „Facebook“ paskyroje paskelbė politikas.

„Apgailestauju ir atsiprašau, kad gavęs didžiulį jonaviečių rinkėjų pasitikėjimą 2023 metų mero rinkimuose nepateisinau Jūsų lūkesčių ir nuvyliau“, – teigė jis.

M. Sinkevičius tvirtina dar nežinantis, ar Apeliacinio teismo verdiktą skųs Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

„Tikiuosi, kad mano įgaliojimų nutrūkimas nesukels didelės sumaišties ir neparalyžiuos sklandaus Jonavos rajono savivaldybės darbo“, – teigė jis.

Daugiau nei dešimtmetį Jonavos rajono meru dirbęs politikas teigė su komanda daręs viską, kad Jonava būtų patraukli vieta kurti savo gyvenimą.

„Manau, kad daugeliu atveju mums pavyko ir tie pokyčiai materializavosi į realius projektus, kuriančius pridėtinę vertę visai bendruomenei. Pradėti darbai ir toliau nesustos. Man buvo didžiulė garbė ir atsakomybė būti daugelio įvykusių pokyčiu katalizatoriumi. Dėkoju savo nuostabiai komandai Jonavos rajono savivaldybėje – mūsų kelionė buvo prasminga darbais“, – rašė M. Sinkevičius.

Anot jo, „gyvenimas su šiuo sprendimu nei baigiasi, nei sustoja“, jis teigė po trumpo atokvėpio judėsiąs pirmyn.

Apeliacinis teismas ketvirtadienį atmetė M. Sinkevičiaus skundą ir paliko galioti pirmos instancijos teismo sprendimą, kuriuo politikas „čekiukų“ byloje pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo.

Po šio sprendimo M. Sinkevičius taip pat lieka kaltu dėl dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo, pasinaudojant jam skirtomis savivaldos išmokomis.

Kauno apygardos teismas Jonavos rajono merą gegužės pabaigoje pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo pasinaudojant jam skirtomis savivaldos išmokomis.

Politikui skirta 12,5 tūkst. eurų bauda ir draudimas trejus metus eiti pareigas valstybės institucijose, tarp jų – ir būti meru.

Teismo nuosprendį M. Sinkevičius gali skųsti, tačiau jis įsigalioja iš karto, tad politikui teks trauktis iš Jonavos mero pareigų.

M. Sinkevičius kaltinimas, kad 2019–2023 metais būdamas tarybos nariu ir meru savivaldybės administracijai padarė 1487 eurų dydžio turtinės, taip pat neturtinės žalos pakirtus pasitikėjimą mero institucija.

Jis kaltintas suklastojęs 16 dokumentų, juose įtvirtindamas tikrovės neatitinkančius duomenis apie pirkinius, nesusijusius su tarybos nario veikla.

Bylos duomenimis, į tarybos nario išlaidų avanso apyskaitą M. Sinkevičius įtraukė sąskaitas už „Telia Lietuva“ ryšio paslaugas, du televizorius „Samsung“, taip siekdamas pagrįsti tarybos nario išlaidas.

Kauno apygardos teisme politikas kaltės nepripažino.

Po pateiktų kaltinimus M. Sinkevičius pernai lapkritį sustabdė narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje (LSDP), tačiau yra įrašytas į šios partijos spalį vyksiančių Seimo rinkimų sąrašą 141 numeriu.

Partija teigia, kad jis privalės trauktis iš rinkimų.