PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 30 d. 13:45

Po renovacijos Rokiškio mokykla-darželis „Ąžuoliukas“ pasikeitė neatpažįstamai

Rokiškis

Rokiškio rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Rokiškio rajono savivaldybė


311982

Pabaigus Rokiškio mokyklos-darželio „Ąžuoliukas“ renovacijos ir remonto darbus, rezultatais džiaugiasi visi. Pasak rajono mero Ramūno Godeliausko, dabar tai – vienas gražiausių darželių Panevėžio apskrityje. „Jis tapo ne tik šiltas, patogus, šiuolaikiškas, tačiau ir labai estetiškas, mažyliams patraukliai įrengtas“, – pastebi rajono meras.

Kiekvienoje grupėje pagal vaikų amžių parinktos spalvos, baldai, įranga, žaislai, apipavidalinimas. Sienas puošia kraštietės dailininkės Astos Keraitienės tapyti spalvingi paveikslai. Apžiūrėdamas didesniems vaikams skirtas ergonomines kėdutes, rajono meras R. Godeliauskas, įvertinęs jų kokybę, pajuokavo, kad ir savivaldybės darbuotojams būtų gerai turėti tokias.

Aprodydama patalpas, mokyklos-darželio „Ąžuoliukas“ direktorė Romualda Cegelskienė pasakojo, kiek visko buvo padarytas, kad pastatas taptų šiuolaikiškas ir energetiškai efektyvus: pakeisti visi langai, lauko durys, pirmame aukšte išardytos grindys ir pakeisti visi inžineriniai tinklai, apšiltintos grindys, apšiltintas cokolis, įrengta naujai nuogrinda, apšiltinta rūsio perdanga, apšiltintas pastato fasadas, įrengta apdaila iš fibrocementinės plokštės, apšiltintas stogas, pakeisti vandentiekio ir nuotekų tinklai, įrengtas vėdinimas, o elektros apšvietimas įrengtas su LED šviesos šaltiniu. Be to, pastato išorė pritaikyta žmonių su negalia reikmėms – įrengtas pandusas.

Kartu direktorė pasidžiaugė puikiai įrengtu masažo kabinetu bei lauke pradėta kurti relaksacine erdve, aprodė šiuolaikišką virtuvę, kurioje gaminamas maistas mažyliams.

Tai jau antrasis Rokiškio darželis, renovuotas, pasinaudojant kompensacine išmoka pagal Aplinkos ministerijos pažangos programą, skirtą viešųjų pastatų energetinio efektyvumo didinimui.

1971 m. pastatyta Rokiškio mokykla-darželis „Ąžuoliukas“ nebeatitiko šiuo metu galiojančio statybos techninio reglamento ir higienos normų. Pasinaudojus minėtos programos galimybėmis, „Ąžuoliuko“ renovacijos darbams pagal viešųjų pastatų energetinio efektyvumo didinimo programą gauta 660 770 eurų kompensacinė išmoka. Dalį lėšų skyrė savivaldybė.

Vidaus patalpų apdailos darbams iš savivaldybės biudžeto papildomai skirta 393 683 eurų, kadangi šie darbai nėra finansuojami iš minėtos programos.

Iš viso mokyklos-darželio „Ąžuoliukas“ renovacijos ir remonto darbų vertė siekia 1 716 845 eurų.

Rokiškio rajono savivaldybė jau yra paruošusi teikti pagal minėtą programą dokumentus dėl darželio „Varpelis“ renovacijos, vėliau ateis eilė „Pumpurėliui“.