PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 28 d. 13:07

Po renovacijos duris atvėrė regioninio parko rekreacinėje zonoje įsikūręs Girionių darželis

Kaunas

Etaplius.LTŠaltinis: Kauno rajono savivaldybė


315814

Likus savaitei iki naujų mokslo metų pradžios džiugiomis nuotaikomis antradienio rytą pasitiko Girionių darželinukai ir jų artimieji. Po metus trukusios renovacijos duris atvėrė išgražėjęs ir atnaujintas Girionių darželis.

Renovuotą darželį lankys 79 mažyliai. Savivaldybė taip pat išnuomojo patalpas, kuriose papildomai įsteigė Girionių darželio 2 ikimokyklinio ir 1 ikimokyklinio lauko grupes. Abiejuose pastatuose bus ugdomas 121 mažylis, dirbs 43 darbuotojai, 19 iš jų – pedagogai.

Darželio atidaryme dalyvavo gausus būrys svečių: Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, vicemerai Raminta Popovienė ir Paulius Visockas, administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius, Samylų seniūnė Jolita Petkauskė ir kiti.

„Ikimokyklinis ugdymas – labai svarbi šveitimo sistemos dalis. Mūsų mažieji darželyje mokosi pažinti pasaulį, bendrauti. Rekonstravę Girionių darželį, išpildėme tėvų lūkesčius. Nuo šiol jų vaikai lankys šiuolaikiškai įrengtą, su įdomiomis ir edukacijai skirtomis patalpomis. Galiu drąsiai patvirtinti, kad švietimo buvo, yra ir bus savivaldybės prioritetine sritimi“, – sveikindamas atidarymo proga kalbėjo meras.

Šventės metu darželį rekonstravę rangovai UAB „Kaunesta“ direktorei Jovitai Vasiliauskienei įteikė simbolinį raktą

Šiuolaikiškai įrengtame darželio pastate sumontuotas geoterminis ir grindų šildymas, vėdinimo sistemos, įrengtas liftas, patalpos pritaikytos neįgaliesiems.

Mažųjų reakcijai ir loginį mąstymą lavins interaktyvios grindys, ugdyti kalbą padės pasakų klausymosi sistema, vaikams nusiraminti, pajusti spalvų žaismą bei pažinti ir skirti jas – terapinės šviesos sienos, o specialiųjų poreikių vaikams – patiems susitvarkyti su iššūkiais, nusiraminti ir atsipalaiduoti.

Vaikučių grupėse įrengti ekranai, interaktyvios lentos, lėlių kampeliai, didaktinės ir metodinės pagalbos zonos ir kitos priemonės padės inovatyviai perteikti ugdymo turinį.

Darželio kieme įrengtos 2 stiklinės lauko terasos, tarnausiančios kaip meninio ugdymo erdvė – vaikų bibliotekėlė. Čia vaikai galės muzikuoti, susipažinti su knygų pasauliu, klausytis ir inscenizuoti pasakas su pirštininėmis lėlėmis. Taip pat mažųjų lauke laukia lauko pavėsinės, žaidimų aikštelės, saugaus eismo aikštelė, muzikos instrumentų zona, amfiteatras, pažintinė – tyrinėjimų ir lysvių zonos, sporto aikštelė su stacionariu krepšinio stovu ir mobiliais futbolo vartais.

Darželis įsikūręs gražioje ir jaukioje Kauno rajono regioninio parko rekreacinėje zonoje, todėl darželio auklėtiniai yra supažindinami su juos supančia gamta, gyvūnija, mažieji mėgsta tyrinėti. Girionių darželio bendruomenė propaguoja ir ugdo saugios bei sveikos gyvensenos nuostatas, taiko ugdymo naujoves, vadovaujasi demokratiškumo, tautiškumo principais.