REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 10 d. 07:06

Po nesėkmingų EP rinkimų Darbo partija šauks tarybos posėdį: skaičiai nedžiugina

Lietuva

BNS nuotr.

Martyna PikelytėŠaltinis: ELTA


304107

Sekmadienį vykusiuose rinkimuose į Europos Parlamentą (EP) mandatų negavusios Darbo partijos taryba rinksis aptarti nesėkmės priežasčių, sako pirmininko pavaduotojas Valentinas Bukauskas.

„Skaičius visi matome, jie nedžiugina. Rinkimai yra kokie yra, o toliau reikia išsimiegoti, pasidaryti analizę ir daryti atitinkamus sprendimus“, – Eltai teigė V. Bukauskas.

„Per tą 20 metų Darbo partija visokius laikus išgyveno. Ir čia nėra kažkas tokio, kad čia sugriuvo viskas. Svarbiausia, ar mes patys blaiviu protu gebėsime įvertinti ir atsakyti į klausimus, kodėl mūsų iškelti tikslai nepasiekė rinkėjų, galbūt mes kažko ne taip nešėme, ne taip pristatėme“, – svarstė politikas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis EP rinkimuose Darbo partija surinko 1,63 proc. balsų. Tai bene pirmasis kartas, kai ši politinė jėga neturės atstovo Briuselyje.

Partijos štabe rinkimų naktį taip ir nepasirodė šios politinės jėgos pirmininkas Andrius Mazuronis.

Sekmadienį „darbiečių“ frakcijos Seime seniūnas Viktoras Fiodorovas pranešė, kad palieka Darbo partiją, tačiau iš politikos nesitraukia. V. Fiodorovas teigė, jog tokį sprendimą paskatino partijai reikalingi, tačiau nevykstantys pokyčiai.

Iki sekmadienio vidurnakčio A. Mazuronis partijos kolegos pasitraukimo iš partijos gretų žiniasklaidai nekomentavo.

Sprendimą trauktis iš Darbo partijos prieš kelis mėnesius taip pat priėmė Seimo nariai Vigilijus Jukna ir Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

VRK duomenimis, suskaičiavus visus balsus, TS-LKD iškovojo 3 EP mandatus. Antroje vietoje liko Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), iškovojusi 2 mandatus.

Po vieną mandatą gavo ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), Laisvės partija, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS), Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai) bei Liberalų sąjūdis.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA