PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 12 d. 10:09

Po Izraelio operacijos Gazos mieste rasti 60 žmonių palaikai

Pasaulis

Gaza. Youtube stop kadras.

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA


309132

Po to, kai Izraelio kariuomenė pranešė vienoje Gazos miesto dalyje užbaigusi savo operaciją, po griuvėsiais tame rajone rasta maždaug 60 kūnų, ketvirtadienį pranešė oficialūs `„Hamas“ valdomos teritorijos asmenys.

Kovos, bombardavimas rytiniame Šudžajos rajone tapo dar intensyvesni, o namus teko palikti dar didesniam skaičiui žmonių kaip tik tuo metu, kai Katare vyko derybos dėl paliaubų ir įkaitų paleidimo.

JAV prezidentas Joe Bidenas žurnalistams sakė, kad, jam raginant užbaigti Izraelio karą su „Hamas“, jo administracija „daro pažangą“ siekiant sudaryti susitarimą dėl paliaubų.

Šį pareiškimą jis padarė po to, kai ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pareikalavo, kad Izraelis išlaikytų svarbios Gazos teritorijos palei sieną su Egiptu kontrolę, nors ši sąlyga prieštarauja „Hamas“ reikalavimui, kad Izraelis paskelbus paliaubas iš visos Gazos teritorijos išvestų savo karius.

Gazos civilinės gynybos agentūra pranešė, kad po vieno iš įnirtingiausių Gazos mieste pastaraisiais mėnesiais vykusių mūšių Šudžajoje po griuvėsiais rasti maždaug 60 žmonių palaikai.

„Hamas“ teigimu, per Izraelio operaciją šiame rajone „buvo sunaikinta daugiau nei 300 gyvenamųjų namų ir 100 įmonių pastatų“.

Vienas iš Šudžajos gyventojų pasakojo grįžęs į savo rajoną pamatęs „didžiulę pragaištį, kurios žodžiais neapsakysi. Visi namai buvo sugriauti“.

Izraelio kariuomenė trečiadienį pranešė trečiadienį Šudžajoje užbaigusi dvi savaites trukusią misiją, tačiau Gazos miestą ir toliau drebino bombos ir mūšių garsai.

Liudininkų teigimu, tankai ir kariai pasitraukė į kitas miesto dalis.

Vienas naujienų agentūros AFP korespondentas pranešė apie antskrydžius Sabros rajone, tuo tarpu Tel el Havoje vyko intensyvūs smogikų ir Izraelio pajėgų susirėmimai.

„Hamas“ pranešė, kad Gazos mieste ir jo apylinkėse, taip pat Gazos piečiausiame Rafacho mieste, kur, B. Netanyahu teigimu, intensyvusis karo etapas artėja į pabaigą, buvo įvykdyti 45 antskrydžiai.